ЗАПЛИЈЕЊЕНА ДРОГА У ЗЕТИ/ - УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ / - ЗАПЛИЈЕЊЕНА ДРОГА У ЗЕТИ/ - УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
17/05/2022 u 11:35 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Надлежни задрже спорну робу, само су Крстовићима отпремили контаминиран контејнер

И данас су цариници, слично као и претходни који су до данас саслушани, навели да нису сигурни ко је све знао за списак са спорним контејнерима

У подгоричком Вишем суду саслушањем свједока настављено је суђење Будимиру и Марини Крстовић због 1,200 килограма кокаина који је пронађен у товару банана које су поручене за њихову фирму. Тако су данас саслушана три свједока, два службеника царине и представник МСЦ компаније за Црну Гору. Салушан је цариник Дејан Дабановић, цариник Здравко Обрадовић и агнет компаније МСЦ за Црну Гору Далибор Пелевић.

Ђукановић: Цариник Дабановић процесуиран због цигарета а свједочи у случају против Крстовића

И данас су цариници, слично као и претходни који су до данас саслушани, навели да нису сигурни ко је све знао за списак са спорним контејнерима. Они нису могли прецизирати тачан број особа из укупних смјена или мимо њих које су могле или знале за списак.

РУТА КОНТЕЈНЕРА ДОСТУПНА ЈАВНО ЗА ПРАЋЕЊЕ

Извршни директор МСЦ компаније за Црну Гору навео је да је за случа, са којим надлежни повезују Крстовиће, чуо од медија. Он је казао да су службеници МСЦ Београд били зачуђени овим случајем јер са Крстовићима послују без проблема.

-Рута контејнера, па и ових који су били наручени за фирму Крстовића, јавно је доступна и може да се прати на нашем сајту. Свако ко има број теретнице или пломбе мозе да их прати...То је јавно доступно-казао је он.

Он је нагласио да се нико из фирме "Сан Франсиско" која је у власништву Крстовића није посебно интересовао за ове контејнере и да је све било уобичајно. Додао је да број контејнера је познат и агнету у луци утовара. 

Он је потврдио ријечи Будимира Крстовића да пошиљалац има број контејнера и да тај број може да сазна и НН лице и да га искористи, злоупотреби за швец и слично.

-Ми да смо знали да је дрога у контејнер забранили би његов утовар на брод. То царина контролише-појаснио је он.

На то је адвокат Драгољуб Ђукановић казао:"  Да царина и то царина која је пратила контејнере заједно са полицијом Еквадора и установила да су унутра само банане".

"СПОРНЕ ТОВАРЕ ЗАДРЖЕ, САМО СУ КРСТОВИЋИМА ПОСЛАЛИ КОНТЕЈНЕР"

Цариник Дејан Дабановић је у исказу свједока казао да није сигуран, да не зна ко је све могао знати за списак са спорним контејнерима који су пристигли у Луку Бар. Он је наве да су на контејнере у овом конкретном случају мотрили службеници полиције. Ккао је рекао, истовар контејнера у Луку је био за вријеме његхове смјене.

Дабановић је казао на питања одбране да се дешавало да у контејнер фали робе и гдје је различит број пломбе. За то је дао конкретан примјер који је било прије годину дана када је у једном контејнеру фалило 32 пакета. Како је казао, у том случају прегледају пакет и робу отпреме до онога које поручио јер они ту не могу више ништа.

Адвокат Ђукановић је суду предочио да свједок цариник у свом данашњем казивању не говори да  контејнер не прати царина него "Порт оф Адриа".

-Он је казао  оно што одбрана говори, да ако фали робе и нису исправне пломбе, неће бити ништа...роба иде власнику-нагласио је Ђукановић желећи да укаже да се у наведеним неправилностима не спроводи никаква даља радња од стране надлежних.

Дабановић је на питање одбране казао да Лука Бар има девет жељезничких улаза, "капија" и једну друмску. Он је навео да су то званичне а да не зна за друге или могућност уласка са стране брда Волуица.

Цариник је на питање одбране рекао да не зна шта значи и чему служи друга пломба која се пронађе евентуално у контеејнер а која није регуларна од контроле.

Адвокат Драгољуб Ђукановић је указао на то да надлежни контејнере са спорном "робом" задрже а да су само Крстовићима отпремили спорне контејнере.

"ЗАЧУЂУЈУЋЕ ДА ТОВАР КОЈИ ФАЛИ ЦАРИНА ОТПРЕМИ ДАЉЕ"

-Из исказа саслушаног свједока потврђени су сви наводи одбране, а то је да су се у Слободној Зони Луке Бар дешавале ситуације да стигну контејнери који немају пломбу или имају али ону која не прати број оне која је на теретницу. За одбрану је зачуђујуће да у таквим ситуацијама  царина такав контејнер отпреми-нагласила је одбрана Крстовића.

Наводи истраге 

 

Будимир и Марина Крстовић ухапшени су након што је полиција у њиховом магацину, у зетском селу Мојановићи надомак Подгорице, 24. августа прошле године пронашла  1.200 килограма кокаина. Марина и Будимир Крстовић су пред истражитељима тврдили да немају ништа са пронађеном дрогом.

Банане које је наручила Марина Крстовић за фирму „Сан Франциско“ у власништву су њеног оца Будимира су утоварене на МСЦ „Катyа“, који је из Луке Боливар кренуо према Панами. За сада није познато да ли су контејнери са бананама из Панаме наставили транспорт бродом „Катyа“ према Малти или су претоварени на неки други теретњак. Брод „Charlotte“ је из Луке Ђоја Тауро преузео контејнере са нарученим бананама и превезао их до Луке Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 08:08