Cetinje - uviđaj 20.6.2024. / - FOTO: ŽELJKA BOJANIć/PORTAL DAN
04/07/2024 u 15:39 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dva dana prije eksplozije na Cetinju Drecun se uredno odzavao policiji po naređenju suda

Nikola Drecun pristupio je u prostorije Odeljenja bezbjednosti Cetinje dva dana prije nego je izvršen napad eksplozivom u kojem su stradala dva lica a za šta je, kako je saopšteno danas, on osumnjičen.

Napad eksplozivom, u kojem su stradali Petar Kaluđerović i Dragan Roganović dogodio se 20. juna 20204.

Na današnoj konferenciji Uprave policije Crne Gore saopšteno je da je identifikovan osumnjičeni za aktiviranje eksplozivne naprave 20. juna na Cetinju kojom prilikom su dvije osobe stradale, a tri povrijeđene. Kako je kazala viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić, osumnjičeni se nalazi u bjekstvu, zbog čega nije moguće saopštiti njegov identitet.

Drecun: Šćepanović mi crta metu, nije bio tako ažuran kada su mene dva puta pokušali da ubiju

V.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović kazao je na današnjoj konferenciji da je riječ o N.D. (1993) sa Cetinja, koji je navodno član jedne organizovane kriminalne grupe. Mediji su zatim objavili da se radi o Nikoli Drecunu.

Drecun: Progutao sam žilet da bih se spasio od policijske torture, tužiteljka mi nudila 200.000 eura za lažnu izjavu

Drecunu je od strane Višeg suda u Podgorici izrečena ranije mjera nadzora - obaveno javljanje dva puta u mjesecu OB Cetinje. On se nalazi pod tim mjerama od kada mu je istekao istražni pritvor nakon zakonskog roka od tri godine, za koji periodu mu nije izrečena presuda u sudskom postupku KS br.44/20.

Osumnjičeni za napad na Cetinju identifikovan, ali u bjekstvu

- Prema informacijama kojima ovaj sud raspolaže, N.D. se poslednji put javio Upravi policije-OB Cetinje dana 18.jun 2024. godine, kako se saopšteno i na poslednjem glavnom pretresu. Navedeno lice je odlukom ovog suda obavezano da se Upravi policije javlja dva puta mjesečno - navela je u odgovoru za portal Dan Marija Raković,  samostalna savjetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda.

(VIDEO) Radović o eksploziji na Cetinju: Ovo je crvena linija, angažovali smo sva sredstva

V.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović podsjetio je da je Drecun bio uhapšen 2020. godine.

image

Cetinje, uviđaj

- ŽELJKA BOJANIć

(VIDEO) Detalji istrage: Eksploziv zakačili za drvo, žrtve se nalazile pored blindiranog vozila

Drecun je, prema ranijim navodima tužilaštva i policije a očemu je danas govorio i Šćepanović, bio meta napada nedugo nakon što je izašao iz pritvora. Tada je na njega i još jedno lice, dok su se nalazili u blindiranom vozilu, ispaljen projektil.

Tužilaštvo za portal Dan: Napad na Drecuna i Mašanovića je teško ubistvo u pokušaju, izdati nalozi za pretrese

- To lice je 2020. lišeno slobode i nalazilo se u pritvoru. Lice je 11. novembra izašlo iz pritvora zbog nedonošenja prvostepene presude, nalazilo se na slobodi, a sedam dana nakon njegovog boravka  je imala odmazda u pravcu organizovane kriminalne grupe i upravo u pravcu tog lica i drugog člana organizovane kriminalne grupe I.M. ispalili raketu iz ručnog raketnog bacača. Upravo je ovo posljedica djelovanja organizovanog kriminalnih grupa koja se manifestovala i usložnjavala posljednjih deset godina - naveo je on. 

Drecunu oduzeto vozilo: Bio na meti "škaljaraca" i policijske torture

Podsjećamo, 20.juna na Cetinju došlo do aktiviranja eksplozivne naprave pri čemu su stradale dvije osobe. Stradao je Petar Kaluđerović i Dragan Roganović.

Šćepanović: Kočan i ubijeni Marković planirali izvršenje teškog krivičnog djela na štetu suprotstavljene OKG

-Danas su, u blizini Sportskog centra na Cetinju, oko 09.10 časova, usljed aktiviranja eksplozivne naprave, dva lica smrtno stradala, dok su tri lica povrijeđena. Policijski službenici su odmah po saznanju o događaju izašli na lice mjesta koje je obezbijeđeno.U cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te rasvjetljavanja ovoga događaja, službenici Uprave policije u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, preduzimaju intenzivne izviđajne mjere i radnje, a o čijem toku i ishodu će javnost biti blagovremeno obaviještena - saopštili su tada iz Uprave policije.

Obračun klanova - eksploziv za svako treće ubistvo: Najteži zločin za istragu, izvršioci sa Cetinja dva koraka ispred policije

Istrog dana, na pres konferenciji koja je doržana par sati nakon uviđaja, ispred OB cetinje održana je vanredna konferencija. 

Na njoj je v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović saopštio je između ostalog da je eksplozivna naprava bila postavljena na sedam metara visine i da su žrtve praćene. Šćepanović je tada dodao da se radi o kompleksnom krivičnom djelu.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 21:24