Nikola Vušović / - FOTO:PRTSC/POLICIJA ŠPANIJE
21/10/2024 u 17:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Džonija sa Vračara traži pet država, među njima i Crna Gora

Nikola Vušović (34) zvani Džoni sa Vračara uhapšen je u Španiji po Interpolovoj poternici Srbije koja je raspisana prije dvije godine zbog optužbi za tri ubistva i pet pokušaja ubistva, a kako je saoštila španska policija, osim Srbije, Vušovića traži još četiri država - Crna Gora, Njemačka, Austrija i Hrvatska.

Vušović je uhapšen 18. oktobra u Barseloni, po Interpolovoj poternici Srbije, a u akciji su učestvovali policijski službenici Srbije, Austrije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske, kao i policijski službenici Kraljevine Španije i pripadnici Europola, piše Blic.rs.

Sa Vušovićem je uhapšena i njegova partnerka, Milena Lakić.

Kako je "Blic" pisao, Vušović je lociran još pre nekoliko mjeseci međutim, on je promenio izgled, te se čekala potvrda njegovog identiteta.

Hapšenje Vušovića dovelo srpske istražitelje na korak bliže do lociranja Zvicera?

Srbija - tri ubistva i pet pokušaja ubistva

U Srbiji, Nikola Vušović je optužen za ubistvo Aleksandra Šarca (39), Aleksandra Halabrina (30) i Dragana Ristića zvanog Čađa (65).

Osim ubistva, Vušović se tereti i za pokušaje ubistva - sada pokojnog Lazara Vukićevića za čije ubistvo se sudi organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića i Arsenija Stefanovića.

(VIDEO) Španska policija objavila snimak: "Vušović jedan od najopasnijih bjegunaca na svijetu"

Crna Gora - ubistvo

Uprava policije Crne Gore, saopštila je da je Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu za Vušovićem, te da će biti nastavljena komunikacija Interpola Madrid i Interpola Podgorica u djelu razmjene ekstradicionih dokumenata i zahtjeva za izručenje Vušovića Crnoj Gori.

Viši sud u Podgorici je raspisao potjernicu za Vušovićem i vođom kavačkog klana - Radojem Zvicerom, zbog sumnje da su podstrekivali, navodne pripadnike kriminalne organizacije za ubistvo visokopozicioniranog pripadnika suprotstvavljenog škaljarskog klana - Marka Ljubiše zvanog Kan.

Njemačka, Austrija, Hrvatska

Španska policija saopštila je da, osim Srbije i Crne Gore, Vušovića potražuje i Njemačka zbog ubistva.

- Nikola Vušović je imao i dva evropska naloga za hapšenje i predaju koje su izdale Austrija i Hrvatska. Jednu za zločine protiv imovine, a drugu za falsifikovanje dokumenata - navela je španska policija.

(Blic.rs)

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

21. oktobar 2024 17:25