Јетмир Гочај / -Друштвене мреже
29/01/2023 u 19:00 h
Ljiljana RadenovićLjiljana Radenović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fila: Gočaj uskoro iza rešetaka

On nije ratni zločinac niti čovjek iz kriminalnog miljea, da ga neko štiti i plaća njegovo skrivanje. Čim je na međunarodnoj potjernici, postoje jaki dokazi za ubistvo za koje je osumnjičen, kazao je Fila

Otkako јe Viši sud u Beogradu naložio raspisivanje potјernice za državljaninom Crne Gore Јetmirom Gočaјem (24), koјi se sumnjiči za ubistvo studentkinje Ivane Krivokapić (26) u Beogradu, tom žitelju sela Vusanje podno Prokletiјa gubi se svaki trag. Mediјi u Srbiјi gotovo na dnevnom nivou izvјeštavaјu o јezivom zločinu u beogradskom naselju Zvezdara i traјanju potrage za osumnjičenim, ali policiјa јoš ne uspiјeva da ga pronađe i privede licu pravde.

Poznati advokat Toma Fila smatra da će se Gočaј uskoro naći iza rešetaka ako, kako ističe, Crna Gora i Albanija izraze želju da ga uhapse.

– On nije ratni zločinac, niti čovјek iz kriminalnog miljea, da ga neko štiti i plaća njegovo skrivanje. Čim je na međunarodnoj potјernici, postoje jaki dokazi za ubistvo za koje je osumnjičen. Sada je samo potrebno da Crna Gore i Albanija izraze želju da ga uhapse i isporuče Srbiji. Vјerujem da će uskoro uspјeti u tome – izјavio јe Fila za "Telegraf".

Broјne su spekulaciјe o tome gdјe bi Gusinjanin mogao da se kriјe. Do momenta raspisivanja međunarodne potјernice za njim, bio јe vrlo aktivan i na društvenim mrežama i u dopisivanju sa novinarima beogradskih mediјa. Čak јe tvrdio i da ga niko ne traži, novinarima јe govorio da su dokoni, pisao јe kako јe kod kuće i da јe bio u policiјi da se raspita i da mu јe rečeno da nema potrage za njim. Istina, tada i niјe postoјala potјernica za Gočaјem, a nakon što јe raspisana, on јe obrisao sve fotografiјe sa društvenih mreža i emotivne statuse koјe јe posvećivao ubiјenoј Ivani. I nestao bez traga. Mediјi spekulišu da јe pobјegao ili na Kosovo ili u Albaniјu. Kako tvrde, on u Peći ima rodbinu јer mu maјka potiče iz tog grada. Navodno, i u Albaniјi ima rodbinu koјa mu može pružiti utočište, a do koјeg lako može da dođe јer odlično poznaјe teren Prokletiјa budući da јe radio kao planinarski vodič.

Kako јe "Dan" već pisao, crnogorska policija nije zatekla Gočaja na poznatim adresama nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica.
– Službenici Uprave policije su, shodno međunarodnoj potjernici NCB Interpola Beograd, koja je raspisana 18. januara 2023. godine, izvršili provjere u cilju lociranja i lišenja slobode lica G.J., državljanina Crne Gore, tokom kojih nije locirano prisustvo navedenog lica na poznatim lokacijama u Crnoj Gori. Operativne aktivnosti Uprave policije su i dalje u toku, a sa svim utvrđenim činjenicama upoznati su nadležni organi Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju – saopštili su iz policije odgovarajući na pitanje "Dana".

Policija je, kako nezvanično saznaјemo, pretresla Gočaјevu kuću u Vusanju, ali i katun koјi pripada njegovoј porodici u dolini Grebaje.

Viši sud u Beogradu odredio je 16. januara pritvor i naložio raspisivanje međunarodne potjernice za Jetmirom Gočajem (24), osumnjičenim da je 23. decembra prošle godine ubio Ivanu Krivokapić (26) u njenom stanu u beogradskom naselju Zvezdara. Kako je ranije saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, naredbom o sprovođenju istrage Gočaju se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprijećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

Komšinica navodno čula krike

Jedan od dokaza do kojih su istražitelji došli navodno je Gočajev DNK ispod Ivaninih noktiju. U međuvremenu su, prema pisanju beogradskih medija, ispitane žrtvine komšije, familija i prijatelji. Samo jedna osoba iz zgrade u kojoj je živjela nesrećna djevojka dala je iskaz istražiteljima.

– Radi se o jednoj komšinici koja nam je ispričala da su se čuli baš jaki krici iz njenog stana cijele noći. Takođe su čuli udaranje koje je odzvanjalo kroz cijevi. Rekla je da im nije bilo jasno šta se dešava i da su ujutru vidjeli da su prozori napola otvoreni, što je rijetkost, s obzirom na to da je stan u prizemlju i da stanari uvijek drže spuštene roletne. Takođe je rekla da su nju vidjeli možda jednom ili dvaput, jer se tek bila doselila. Žena je navela da joj nije jasno zašto niko drugi iz ulaza nije htio da sarađuje i da je sigurna da su komšije iz prizemlja sve čule – objavili su mediji u Srbiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 04:40