Vrhovni sud / - PORTAL DAN
19/03/2024 u 13:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gašoviću produžen pritvor za još tri mjeseca

Policijski službenik je osumnjičen za zločin protiv čovječnosti tokom rata u Bosni i Hercegovini

Suspendovanom policajcu Zoranu Gašoviću iz Nikšića, koji je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje da je počinio ratne zločine u BiH, produžen je pritvor za još tri mjeseca.

Gašovića tužilaštvo tereti da je počinio krivično djelo zločin protiv čovječnosti, na teritoriji opštine Hadžići u BiH, tokom rata 1992. godine.

- Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Milenke Seke Žižić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenom Z.G. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zločin protiv čovječnosti iz člana 427 Krivičnog zakonika Crne Gore. Podsjetimo, okrivljenom Z.G. pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 21. decembra 2023.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 19. januara 2024. godine, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 22. juna 2024.godine do 11:23 časova, naveli su iz Vrhovnog suda.

Određen pritvor policajcu osumnjičenom za zločin protiv čovječnosti

Hadžići su jedna od opština u Sarajevu koja je tokom rata bila pod kontrolom Vojske Republike Srpske.

Mnogi njeni žitelji su protjerani, ubijeni ili nestali. Pronađene su i dvije masovne grobnice za koje se pretpostavlja da kriju tijela građana ovog naselja

Policajac iz Nikšića uhapšen zbog ratnih zločina u BiH

Odluku o produženju pritvora donijelo je Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:54