/ Foto: LAZAR RUZIC
30/01/2024 u 14:26 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hasanaji pred sudom 6. februara, suđenje odloženo zbog odsustva vještaka

Prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici Hasanaji su osuđeni na jedinstvene kazne dugotrajnog zatvora od po 40 godina zatvora za ubistvo policajca Lekovića, a Apelacioni sud vratio je predmet na ponovno odlučivanje navodeći da je "presuda zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka"

Suđenje državljanima Abanije - Ljuanu Hasanaju, njegovom bratu Ljuljzimu i njihovoj majci Nuri, koji se terete za ubistvo službenika policije Milutina Lekovića decembra 2019. godine, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 6. februar zbog opravdanog odsustva vještaka sudske medicine Nemanje Radojevića.

Predsjednica vijeća sutkinja Milena Matović saopštila je da je vještak sudske medicine dr Nemanja Radojević dopisom obavijesto sud da zbog zauzetosti ne može pristupiti na ročište glavnog pretresa, zbog čega nije bilo uslova za održavanje ovog ročišta. 

Podsjetimo, prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici Hasanaji su osuđeni na jedinstvene kazne dugotrajnog zatvora od po 40 godina zatvora za ubistvo policajca Lekovića, a Apelacioni sud vratio je predmet na ponovno odlučivanje navodeći da je "presuda zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka iz člana 386 stav 1 tač. 8 i 9 Zakonika o krivičnom postupku".

Prema navodima optužnice, državljani Albanije Ljuan Hasanaj, njegov brat Ljuljzim i majka Nura, kao saizvršioci ubili Lekovića 15. decembra 2019. godine oko 14,40 časova, a smrtonosni hitac ispalio Ljuan. Okrivljenima stavljeno na teret da su izvršili teško ubistvo, kao i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Okrivljeni Luan Hasanaj tereti se pored navedenog i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U optužnici se navodi da je smrtonosne hice ispalio optuženi Ljuan Hasanaj, a nakon toga pokušao da ubije i Lekovićevog kolegu Aleksandra Kilibardu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 00:34