Njihova hrabrost i posvećenost služe kao inspiracija / - SRDJAN DJIDJO BOLJEVIC
27/07/2024 u 15:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

IPO: Pozdravljam uspješnu akciju Uprave policije CG

Izuzetno ponosni na naše službenike koji su juče, kroz koordinisanu akciju Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granične policije, Sektora policije posebne namjene (PJP, PTJ, RCB Centar), uspješno riješili talačku krizu i spasili 11 migranata, kazao je izvršni direktor Internacionalne policijske organizacije (IPO) Momčilo Sćekić.

On je istakao da njihova hrabrost i posvećenost služe kao inspiracija za sve njih.

- Internacionalna policijska organizacija pozdravlja ovu akciju kao primjer efikasnog rada i međunarodne saradnje u borbi protiv kriminala i zaštite ljudskih prava, te daje punu podršku za ovakve akcije. Trgovina ljudima je jedan od najtežih oblika krivičnog djela i mi moramo biti svjesni da je to složena i teška borba jer se radi o kriminalnim grupama koje su dobro organizovane sa jakom logističkom podrškom drugih kriminalnih grupa i različitim nezakonitim poslovnim ambijentima – rekao je Sćekić.

(VIDEO) Šćepanović: Riješili smo talačku situaciju, 11 migranata spašeno

Kako je naveo, ovi ljudi su spašeni iz ropstva, gdje su bili mučeni do krajnjih granica.

- Migranti su prolazili kroz nevjerovatne patnje i nehuman tretman, zarobljeni u okrutnom svijetu trgovine ljudima. Njihova agonija je bila neizreciva, a trenutak kada su konačno oslobođeni predstavlja svijetlu tačku u njihovim životima i dokaz snage i efikasnosti međunarodne policijske saradnje - kazao je direktor IPO-a.

Veći broj službenika policije angažovan na graničnim prelazima: U toku akcija povodom migranata i krijumčarenja

Ističe da ova uspješna akcija šalje jasnu poruku da borba protiv trgovine ljudima ostaje prioritet i da su zajednički napori međunarodnih i lokalnih policijskih snaga ključni za suzbijanje ovog ozbiljnog kriminala.

- Podsjećamo, pripadnici policije uhapsili su migrante koji se sumnjiče da su oteli druge migrante. Naime, na graničnom prelazu Božaj juče je bio angažovan veći broj policajaca koji su sproveli aktivnosti vezane za ilegalan prelazak granica, migrante i krijumčare - saopštio je Šćekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 00:41