foto: Jutarnji list / - FOTO: JUTARNJI LIST
30/08/2022 u 09:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Istražitelji se još ne oglašavaju: Vlaovićev ubica navodno učestvovao u ubistvu Šakovića

Da se povezuje sa zločinom u Budvi, kako su objavili hrvatski mediji, Tanasković je, navodno, ispričao i tamošnjim istražiteljima

NI pet dana od hapšenja Kragujevčanina Dejana Tanaskovića zbog sumnje da je na ostrvu Pag surovo likvidirao Novljanina Gorana Vlaovića, crnogorski nadležni organi nisu saopštili kakva je uloga ovog državljanina Srbije bila u ubistvu Milića Minje Šakovića u junu u Budvi, zbog čega je za njim raspisana i potjernica, pišu Novosti.

Da se povezuje sa zločinom u Budvi, kako su objavili hrvatski mediji, Tanasković je, navodno, ispričao i tamošnjim istražiteljima. On im je, navodno, rekao da crnogorska policija za njim traga, ali ujedno je tvrdio da on nema nikakve veze sa ubistvom poznatog "škaljarca".

Sagovornici "Novosti" koji su upućeni u slučaj, međutim, tvrde drugačije. Ističu da su tokom dvomjesečne istrage prikupili dovoljno dokaza koji na nesumnjiv način Tanaskovića povezuju sa zločinom.

- On je učestvovao u likvidaciji Šakovića kao egzekutorov pomagač. Na to ukazuju svi biološki, ali i materijalni dokazi prikupljeni tokom istrage. Tu su i video-zapisi izuzeti s kamera koji su zabilježili njegovo kretanje kako u danima prije ubistva Šakovića, tako i na sam dan zločina, ali i poslije toga - objašnjava sagovornik "Novosti" upućen u istragu.

I ranije su se u medijima pojavljivale informacije o tome da su crnogorski istražitelji sklopili mozaik ubistva Šakovića i da su identifikovali ubicu i njegove pomagače. Ipak, te informacije do danas nisu zvanično potvrđene, ali nezvanično saznaju Novosti,  da će istražitelji narednih dana obelodaniti svoje osnovane sumnje i da će tada otkriti i identitet ubice. Pouzdano saznaju i da je egzekutor, koji je snimljen kako u bijeloj košulji i sa kačketom na glavi bježi sa mjesta zločina, baš kao i njegov pomagač Tanasković - državljanin Srbije.

Šaković je likvidiran 17. juna oko 23.39 ispod zidina Starog grada Budve, dok je sa prijateljima sjedio u restoranu. Utvrđeno je da je ubica svoju metu pratio satima, a prema saznanjima iz istrage, Šakovića su na sumnjivu osobu upozoravali upravo prijatelji sa kojima je te večeri bio.

Ubica je te noći nekoliko puta prošao pored Šakovića, prije nego je u njega ispalio smrtonosne hice i potom pobjegao. Već u prvim satima istrage, u medijima se pojavila fotografija ubice sa jedne od nadzornih kamera. Na sebi je imao belu košulju dugih rukava, bijeli kačket, blede farmerke i crne patike.Prema izjavama očevidaca, ubica je visok 170 centimetra i star oko 35 godina. "Novosti", međutim, saznaju da je državljanin Srbije, koji se sumnjiči za likvidaciju Šakovića - znatno mlađi.

Ostavili brojne dokaze

Crnogorskim istražiteljima nije trebalo mnogo vremena da utvrde identitet Šakovićevog ubice, koji je tokom bjekstva ostavio otisak na jednom automobilu, o čemu svjedoče video-zapisi sa kamera postavljenih u neposrednoj blizini mjesta zločina. Osim tog biološkog traga, ubica je tokom bjekstva ostavio i materijalne dokaze. Ispala mu je torbica s oružjem iz kojeg je, utvrdilo se vještačenjem, ubijen Šaković. Pretresom objekata, koji su koristili egzekutor i njegovi pomagači, istražitelji su izuzeli ostale dokaze koji ih na nesumnjiv način čine osnovano sumnjivim za ovaj zločin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 09:13