janović i živković / - DPS
21/12/2023 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbor za bezbjednost i odbranu nije usvojio izvještaje Brđanina, Janović i Živković napustili sjednicu

Nijesmo učestvovali u izboru Brđanina niti želimo da učestvujemo u njegovom razrješenju, rekao je Janović novinarima u parlamentu

Odbor za bezbjednost i odbranu na današnjoj sjednici nije usvojio dva izvještaja Uprave policije za 2022. godinu. Riječ je o izvještajima za period od 1. januara do 15. maja i od 15. maja do 23. novembra prošle godine, kada je na čelu UP bio aktuelni direktor te institucije Zoran Brđanin.

Prethodno su sjednicu napustila dva člana Odbora iz DPS-a. Demokratska partija socijalista (DPS) nije učestvovala u imenovanju direktora Uprave policije Zorana Brđanina, pa neće učestvovati ni u njegovom razrješenju, rekao je poslanik te stranke Nikola Janović.

On i poslanik DPS-a Danijel Živković napustili su sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, koji razmatra izvještaje Uprave policije o rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u prošloj godini, prenosi Mina.

Janović je kazao da je poseban problem što Brđanin ne prisustvuje sjednici Odbora, kao i to što je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović prisustvovao samo početku, nakon čega je morao da ode.

On je naveo da je Brđanina postavila vlada Zdravka Krivokapića i da je poznat stav DPS-a o radu u tom periodu.

- Nijesmo učestvovali u izboru Brđanina niti želimo da učestvujemo u njegovom razrješenju, rekao je Janović novinarima u parlamentu.

Prema njegovim riječima, bespredmetno je razgovarati oko izvještaja, „kad ne možete da ga razmatrate na način na koji je potrebno“.

- Posebno je zabrinjavajuće što je Brđanin, presudom Upravnog suda, vraćen na posao, a imamo presudu koja kaže da se izvještaji smatraju usvojenim protokom vremena, naveo je Janović.

On je kazao da je, s obzirom na to „da se radi o političkim igrama parlamentarne većine“, stav DPS-a da nijesu željeli da učestvuju u takvom „pravnom galimatijasu“.

- Da su normalne okolnosti, svakako bismo glasali protiv izvještaja, rekao je Janović.

Sjednicu je ranije napustio i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović zbog sjednice Vlade.

Brđanin: Političke partije već donijele sud o izvještaju, neći doći na sjednicu Odbora za bezbjednost

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 01:26