Hapšenje dječaka K.K ispred OŠ ”Vladislav Ribnikar” / - FOTO RTS
25/07/2023 u 08:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jezivo svjedočenje dječaka ubice iz Ribnikara: "Otac mi je govorio da sam psihopata"

Dječak ubica tokom svjedočenja je otkrio da ga je otac vodio u streljanu da bi "radili na odnosu"

Dječak ubica, trinaestogodišnji K.K, koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" počinio jezivi masakr, kako piše Kurir, tokom svjedočenja putem video linka otkrio je da ga je otac nazivao psihopatom.

- Tokom svedočenja u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca zbog sumnje da oružje koje je imao u svom posjedu nije pravilno obezbijedio kao i da je sina vodio u streljanu, dječak ubica je odgovarao na pitanja o odnosima u porodici. U jednom trenutku je rekao "otac mi je govorio da sam psihopata", kao i "išli smo u streljanu da bi popravili odnos i da bi radili na njemu" - otkriva izvor Kurira i dodaje da je ostalo nejasno šta je prethodilo tome da otac sina nazove psihopatom.

Inače, interesantno je i da je nekoliko minuta pošto je pucao u radnika obezbjeđenja škole, potom u tri djevojčice koje je zatekao na hodniku a potom i u drugarice i druga iz razreda, policajcima koji su brzo stigli na lice mjesta i pitali ga zašto je to učinio, rekao "ja sam psihopata".

Podsjetimo, tokom svedočenja, koje se odvijalo putem video linka, maloletni ubica iz škole je rekao i da je otac bio ponosan kako puca, kao i da je ponio svoje pištolje u streljanu, i tražio od "starijeg, sijedog čovjeka da ga uči da puca". Kako je Kurir pisao, u telefonu oca pronađeni su snimci, na kojima se vidi da je snimao dječaka a potom se hvalio prijateljima kako "njegov mali puca bez promašaja".

Srpske službe bezbjednosti provjeravaju kompjuter dječaka ubice zbog sumnje da je preko nasilne video igrice razmjenjivao poruke sa drugim igračima i tamo otkrio da planira zločin. Sumnja se da su ga neki od njih čak provocirali i navodili da nema "hrabrosti za to".

- Dječak je često igrao popularnu igricu u kojoj se puca, ali se i dopisivao i najavaljivao da planira u školi da puca kao na igrici. Osim toga, gledao je i dokumentarac o masakru u školi i sve to je vjerovatno uticalo da kobnog dana - kaže sagovornik Kurira i dodaje da su otkrivene i prepiske u kojima se ljudima sa kojima je komunicirao preko igrice hvalio da ide u streljanu i da je i u "životu odličan pucač".

- Dječak je tokom ispitivanja naveo i da su ga u streljani hvalili svi, i otac i osoblje kako je "precizan i dobar pucač", a iz odgovora je proizašlo i da se "vjerovatno ne bi odluči da puca da ga nisu toliko hvalili" - kaže sagovornik Kurira upućen u istragu.

Inače, kako je Kurir ranije pisao, djčak je na saslušanju izjavio i da je lako otključao očevu torbu u kojoj je čuvao oružje, jer je šifra imala tri broja od koja su dva već bila na svom mjestu.

- Rekao je da je okrenuo dva ili tri puta treći kolutić i da se sef otvorio - podsjeća naš sagovornik.

On dodaje da je tokom saslušanja najmlađi masovni ubica bio hladan i da se ne može reći da se pokajao za tragediju koju je napravio.

- Rekao je da kada je policija stigla nije znao da li je nekoga ubio jer nije vidio krv. Međutim, i toga dana kada je saslušavan, i kada su mu pitanja postavljali čak i roditelji nastradale djece, nije pokazao nikakvu empatiju, kajanje. Jednostavno je rekao da mu "ubijena djeca nisu bili prijatelji", a za oca kog nije vidio od dana kada je počinio masakr, nije ni pitao - dodaje naš sagovornik.

Interesantno je, kako dodaje, da je dječak ubica mogao i da odbije da svjedoči u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca, ali da je on ipak odlučio da odgovara na pitanja.

- Njegova majka, odnosno supruga oca ranije je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svjedoči protiv najbližeg srodnika - kaže sagovornik Kurira.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:10