Kad pijem ne vozim / - UP
30/12/2022 u 13:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Kad pijem ne vozim“​: Praznična kampanja Uprave policije i "Pivare Trebjesa"

U okviru kampanje, kontrolisanim vozačima će policijski službenici dijeliti osvježivači vazduha za vozila, sa logom kampanje „Kad pijem ne vozim“, a koje je obezbijedila AD „Pivara Trebjesa“ Nikšić

Uprava policije u saradnji sa dugogodišnjim partnerom AD „Pivara Trebjesa“ Nikšić tokom novogodišnjih i božićnih praznika realizuje kampanju „Kad pijem ne vozim“.

Kampanja „Kad pijem ne vozim“ će se realizovati od 31. decembra 2022. godine do 8. januara 2023. godine.

- U toku predstojećih praznika, na crnogorskim putevima se očekuje povećana frekvencija saobraćaja, a samim tim i povećan broj vozača koji učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih psihoaktivnih supstanci. Imajući u vidu težinu posljedica saobraćajnih nezgoda koje izazivaju vozači koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i njihov uticaj na osjećaj sigurnosti šire društvene zajednice, službenici saobraćajne policije će u danima praznika i vikenda, kontrolisati vozače na prisutsvo alkohola u oranizmu, naročito mladih vozača i vozača početnika, kao i vozača vozila namijenjnih za javni prevoz putnika, saopšteno je iz Uprave policije.

Kontrole vozača će se vršiti  na autoputu i njegovim pristupnim putevima, na magistralnim, regionalnim i lokalnim putnim pravcima, kao i u gradskim sredinama sa težištem na lokacijama koje se nalaze u blizini ugostiteljskih  objekata i mjesta gdje su organizovani doček Nove godine i proslava Božića.

U okviru kampanje, kontrolisanim vozačima će policijski službenici dijeliti osvježivači vazduha za vozila, sa logom kampanje „Kad pijem ne vozim“, a koje je obezbijedila AD „Pivara Trebjesa“ Nikšić.

- Promocija odgovorne konzumacije alkohola je među ključnim stubovima društveno odgovornog djelovanja kompanije Molson Coors Beverage Company, u sklopu koje posluje pivara „Trebjesa“. Zaključno sa ovogodišnjom donacijom, pivara Trebjesa je do sada donirala ukupno 47 alkometara Upravi policije. Naredne godine će u svIjetlu obilježavanja 15 godina kampanje „Kad pijem, ne vozim“ dodatno intenzivirati aktivnosti na polju promocije odgovorne konzumacije alkohola, dodaje se u saopštenju.

Uz iskrene želje da u društvu dragih osoba bezbjedno uživate u predstojećim praznicima, Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 09:00