/ фото: СРЂА БОЉЕВИЋ
22/11/2021 u 14:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катнић: Стан сам продао онолико колико сам уложио у њега, то се може потврдити

Исти сам продао у новембру 2009., прије ступања на снагу Закона о измјенама и допунама закона о порезу на доходак физичких лица, навео је Катнић

Поводом текстова у вези са Информацијом Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС) који су објављени на електронским порталима под насловом “Катнић од посла са Глосаријем “зарадио” 30.000 еура, порез није плаћен”, Специјално државно тужилаштво указујем јавности да се поново манипулише чињеницама и подацима који су нетачно и злонамјерно приказане.

- Као што сам и раније у вези наведеног стана изјавио, исти сам продао у новембру 2009. године, дакле прије ступања на снагу Закона о измјенама и допунама закона о порезу на доходак физичких лица који се примјењује од 01. јануара 2010. године. Све и да сам га продао и након тога периода, примјера ради 2018. или 2020. године, ни тада ни сада, не би постојала моја пореска обавеза везано за плаћање пореза на предметној непокретности, јер је овај стан био једино и главно мјесто становања мене и моје породице, па исто не подлијеже опорезивању. Као важну истичем и чињеницу да је Пореска Управа рјешењем од 03.02.2010. године, као основицу за пореску обавезу правног лица “Г.” (купца) на основу купопродаје предметне непокретности, за исти утврдило тржишну вриједност у износу од 96.000 еура, те је на ту, од надлежног орагана утврђену основицу купац платио порез у износу од 3 одсто. Коначно, стан сам продао онолико колико сам и уложио у њега, а то се  може потврдити  и вјештачењем од стране процјенитеља  и изјавама лица која су учествовала у његовој реконструкцији, при чему у уложено не рачунам мој лични рад, а продао сам га ради куповине стана за становање мене и чланова моје породице- истакао је главни специјални тужилац Миливоје Катнић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:31