”Kavčani” slavili nakon ubistva ”škaljaraca” / - Telegraf
09/09/2024 u 10:48 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Kavčani" slavili ubistvo Kožara i Hadžića, Zvicer slao fotografiјe preko "skaјa": "Sve sam zapalio, ulicu, BG, tribinu, ovo јe osveta naša"

Nakon ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića 23. jula 2020. godina na Krfu, pripadnici grupe Veljka Belivuka su na Partizanovom stadionu organizovali veliko slavlje i vatromet koji je, prema riјečima okrivljenog-saradnika Srđana Lalića.

Belivuk, koji je sa drugim okrivljenim-saradnikom Nikolom Spasojevićem učestvovao u traženju Kožara i Hadžića u Grčkoj, priјe ubistva krenuo je za Beograd i došao pravo na stadion Partizana, naveli su Lalić i Spasojević u iskazima koji su sastavni dio optužnice protiv organizovane kriminalne grupe za čije su vođe označeni Belivuk, Radoje Zvicer i Darko Šarić, a u koju je Tanјug imao uvid.

Lalić je objasnio da je po Belivukovom nalogu zajedno sa braćom Markom i Milošem Budimirom i još nekoliko osoba organizovao veliko slavlje u tzv. bunkeru na stadionu Partizana, pri čemu su samo za vatromet platili 1.700 eura.

Na aplikaciji Skaj Zvicer je istog dana Nikoli Spasojeviću, saradniku Darka Šarića, slao i fotografije sa stadiona na kojima se vide zapaljene baklje, a poslao mu je i nekoliko fotografiјa vatrometa. On je uz te fotografije napisao: "Sve sam zapalio, ulicu, BG, tribinu. Svi slave. Ovo je osveta naša!".

Kožar i Hadžić su ubijeni samo nekoliko dana nakon što јe Belivuk odustao od učešća u koordinaciji likvidacije, zbog čega su se Zvicer i Šarić naljutili jer sa sobom odveo i Nebojšu Jankovića, zvanog Hel, koji je tokom te akcije bio zadužen za oružje i potencijalni izvršilac ubistva.

Marko Stanković, koji јe u optužnici označen kao izvršilac tog zločina, obavјeštava pripadnike grupe putem Skaj aplikacije da Belivuk odustaje od posla, a da Janković neće bez njega, zbog čega se Zvicer obraća Nikoli Spasojeviću pitanjem da Stefan Andrejić preuzme koordinaciju.

Ubiјeni iz "škorpiona" i "kalašnjikova"

Ubice su čekale da se Kožar i Hadžić posliјe mјesec dana odmora na Krfu opuste i imali su više od 30 dana da dobro osmotre ne samo vilu koju su iznajmili, već i da prouče svaki njihov korak, posebno kada odlaze na plažu i vraćaju se s plaže, koga viđaju, i da čekaju najpogodniji momenat za njihovu eliminaciju, čime je "škaljarskom klanu" zadat ozbiljan udarac.

Plan su realizovali u popodnevnim satima, kada su se Kožar i Hadžić vraćali s plaže u iznajmljenu vilu. U momentu kada su pokušali da otvore garažu, ubijeni su, a u njih je pucano iz "škorpiona" i "kalašnjikova".

Zvicer je 18. jula na grupi prosliјedio navodnu Belivukovu glasovnu poruku u kojoj kaže: "Brate, šalji molim te zamјenu, ja ne mogu više. Ili me ubijte ili ću se ubiti. U 5 minuta mi je bucko rekao da je ovo previše za njega. Došao je gazda kuće i rekao da nas traže ovi za motor preko njega, jer znaju da smo ovdјe, a taj motor je išao za sve do sada. Žena mi se kupi sa dјecom, šalje papire za razvod".

Kako je dalje naveo, ako treba da se kazni da kažu i da će on doći, kao i da daje 101 odsto sebe i za sve njih, ali da ne može više, dodajući na kraju: "Da‘l je nervni slom ili šta je, ne znam".

Spasojević je u svom iskazu naveo i da mu je Belivuk prilikom jedne šetnje rekao "eto jedanput nešto ne učiniš, odmah ne valjaš", u trenutku kada se dopisivao sa Zvicerom.

Nakon što je Spasojević obaviјestio Šarića o novonastaloj situaciji na Krfu, on odgovara da je sramota to što je Belivuk povukao jednog iz akcije i dodao "prepao se i neka ga, nema sad svađa", nakon čega su poslali Andrejića na Krf.

Pet dana kasnije, 23. jula, kako se navodi u optužnici, Miloš Jevrić, Dušan Jovanović, Marko Stanković i Filip Knežević sačekali su da Kožar i Hadžić uđu automobilom u dvorište iznajmljene kuće, nakon čega su na njih ispalili najmanje 34 metka.

Detalji iz "SKY" prepiske - Zvicera naljutile ubice iz Atine: „43 hiljade ispalo što smo izvadili ove imbecile“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 10:31