13/05/2020 u 00:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

„Kavčanin“ izručen iz Hrvatske

Nakon što je Ministarstvo pravde Hrvatske odobrilo izručenje Kotoranina Miloša Radonjića, koji slovi za pripadnika „kavačkog klana“, juče je realizovana njegova ekstradici Crnoj Gori.
– Realizovana je ekstradicija Miloša Radonjića (34) iz Republike Hrvatske u Crnu Goru. On je sproveden u Upravu za izvršenje krivčnih sankcija. Radonjića NCB Interpol Podgorica potražuje radi izdržavanja četiri mjeseca zatvora po naredbi Osnovnog suda u Kotoru radi izvršenja presude na koju je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. On je od neutvrđenog dana do 18. maja 2016. u Tivtu neovlašćeno nabavio i držao pištolj „glok 26” bez fabričkog broja i 41 komad municije kalibra 9x19 mm, za koji nije posjedovao oružni list, a koji je nosio na javnom mjestu 18. maja 2016. Protiv Radonjića se vodi i krivični postupak pred Višim sudom u Podgorici zbog stvaranja kriminalne organizacije i omogućavanja uživanja droga. On je, kako se sumnja, krajem maja 2010. godine prihvatio članstvo u kriminalnoj organizaciju koju su u Kotoru formirali S.K. i I.B., koja je imala za cilj vršenje krivičnih djela za koja se može izreći kazna od četiri godine i teža. Radonjić je imao zadatak da obezbjeđuje, radi omogućavanja uživanja droga, prostorije i droge, kao protivusluge drugim osobama u cilju zadovoljenja određenih potreba članova kriminalne organizacije i da vodi računa o bezbjednosti članova. Radonjić se tretira kao član organizovane kriminalne grupe – saopšteno je iz policije.
Radonjić je u julu 2019. godine uhapšen u Hrvatskoj po potjernici koju je za njim raspisala Crna Gora. Ocijenjeno je da je bezbjednost tog Kotoranina, koji je dosad preživio četiri pokušaja ubistva, ugrožena. Zbog toga je on pod jakim mjerama bezbjednosti boravio u hrvatskom zatvoru. Radonjić je uhapšen u Slavonskom Brodu, u hotelu u kojem je odsjeo. Navodno, tada je kod sebe imao falsifikovana dokumenta.
Ž.B.


Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 11:40