Privođenje Duška Kneževića / FOTO: Srđan Boljević
30/05/2024 u 19:31 h
Željka Bojanić, Gordana BojanićŽeljka Bojanić, Gordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kneževića saslušao SDT: Tvrdi da ima dokaze za "prvi milion" i "ničiju kuću"

Biznismen Duško Knežević saslušan je danas od strane specijalnog državnog tužioca u Višem sudu. On je, kako nezvanično saznaje portal Dan, pred tužiocem tvrdio da ima dokaze protiv bivšem predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića a vezano za "prvi milion" i "ničiju kuću".

Povodom toga portal Dan je kontaktirao advokata Zdravka Đukanovića,  koji je  kazao da je Knežević tužilaštvu saopštio da je spreman da o svemu detaljnije i konkretnije priča kada se nađe na slobodi.

Knežević čeka da svјedoči protiv DPS-a

Podsjećamo, osumnjičeni biznismen Duško Knežević saslušan je 30. aprila kod istražnog sudije podgoričkog Višeg suda. Nakon toga, odlukom sudskog vijeća, za njega ostaje na snazi ranija odlula o istražnom pritvor.

(VIDEO) Pogledajte video-snimak ekstradicije Duška Kneževića

Podsjećamo, Knežević je ranije toga dana na zahtjev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije.

Knežević o susretu sa Abazovićem: Pričali o mom povratku i svjedočenju protiv Mila

–  Službenici Sektora za borbu protiv kriminala danas su, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru – naveli su ranije tada iz Uprave policije.

(VIDEO) Advokat: Progon Kneževića počeo nakon što je odbio predlog Katnića, tražili smo policijsku zaštitu

Crna Gora ga je potraživala radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

– Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane. Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London – Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti – dodali su tada iz UP.

(VIDEO) Advokat: Postupak protiv Kneževića je progon režima DPS na čelu sa Đukanovićem

U februaru 2023. godine donijeta je prvostepena odluka u postupku ekstradicije Duška Kneževića Crnoj Gori, a naši nadležni organi tražili su njegovo izručenje u julu 2019. godine, prije skoro pet godina. Knežević je optužen je u više predmeta Specijalnog državnog tužilaštva.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 11:02