Mjesto gdje je ubijen Edmond Mustafa / - PORTAL DAN
27/02/2024 u 12:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ko je Edmond Mustafa

Veoma mlad privođen je zbog različitih djela i odmah je povezivan sa kriminlanom grupom na člijem čelu se nalazio njegov sugrađanin Alan Kožar

Ime Edmonda Mustafe godinama unazad na stupcima je crne hronike. Veoma mlad privođen je zbog različitih djela i odmah je povezivan sa kriminlanom grupom na člijem čelu se nalazio njegov sugrađanin Alan Kožar koji je prije četiri godine ubijen u Grčkoj. Mustafa je prema evidencijama bezbjednosnih službi bio pripadnik "škaljarskog klana". Hapšen je više puta, zbog različitih krivičnih djela. Lisice na ruke stavljane su mu i zbog pokušaja iznude, prebijanja, bombaških napada. Sredinom 2020. godine hapšen je zbog sumnje da je sa Zoranom Perovićem organizovao napad eksplozuivnom napravom na kuću pomoćnika šefa sprovodničke jedinice Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Saše Burića.

Prošle godine mediji su objavili da su policijski službenici Petar Lazović i odbjegli Ljubo Milović 2020. godine oteli Mustafu. Prema tim tvrdnjama, oni su ga danima držali u štek stanu u Podgorici, prijetili mu bombom kako bi ljude iz svog klana optužio za desetak ubistava. Navodno, kada je otet on je "propjevao" za nekoliko ubistava. Međutim, Mustafa je ove navode demantovao tvrdeći da je sprema da ide na poligraf da dokaže da nijesu istiniti.

U Baru ubijen Edmond Mustafa: Dino Ibrahimović osumnjičen za ubistvo

Mustafa se često spominjao u transkriptima koji su objavljeni, odnosno u skaj komunikacijama koje su vodili saradnici kavačkog "klana", među kojima su i policijski službenici. Vođi klana Radoju Zviceru, prema tim navodima, raportirano je oko ovog, sada pokojnog Baranina. Takođe, objavljene su i poruke gdje je naređeno da se "pozabave" Mustafom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 19:19