Slavko Stojanović / -RADOJE ZIVKOVIC
18/11/2023 u 12:42 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ko je Slavko Stojanović?

Dok je Slavko Stojanović bio direktor crnogorske policije, od kraja juna 2013., u Crnoj Gori se desilo 18 nerasvijetljenih ubistava

Slavko Stojanović kojeg su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili  jutros je od 1982. Godine neprekidno radio na najsloženijim poslovima u sistemu bezbjednosti I to od zvanja policajca, preko šefa saobraćajne policije, do direktora policije.

U junu 2013. godine Vlada Crne Gotre je imenovala Stojanovića za direktora policije, na predlog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića

U mandatu Slavka Stojanovića, od kraja juna 2013., u Crnoj Gori se desilo 18 nerasvijetljenih ubistava. Ubijeni su, kako je “Dan” ranije pisao Armin Muša Osmanagić, Stefan Đukić, Saša Marković, Darko Bugarin, Ivan Lopičić, Vinetu Strugar, Milutin Radović, Milorad Tamburić, Aleksandar Bra-jović, Goran Đuričković, Radovan Matović, Srđan Vlahović, Goran Biskupović, Miloš Bošnjak, Božidar Tomašević, Željko Vukoslavčević, Slavko Peković i Dalibor Đurić. Govorilo se da je policja je za makar trojicu ubijenih (Osmanagić, Đuričković i Đurić) imala pravovremenu informaciju o tome šta im se sprema, ali ubistva nisu spriječena. Konačno, Dalibor Đurić je ubijen u zatvoru. Snajperskim hicem „s vana”. 

Mediji u pisali i da se "za n jegovo vrijeme" dogodilo niz prebijanja građana, a naročito nakon demonsgtracija Demokratskog fronta 24. oktobra 2015 kada su neki specijalci Podgoricom jurili i brutalno prebijali ljude, djecu i žene, suzavcem već ošamućene.

Slavko Stojanović, uglavnom, nije saopštio ko je – od njegovih potčinjenih – komandovao, a ko batinao: Mija Martinovića, Marka Rakočevića, Andriju Račića, Branimira Vukčevića, Darka Šćepanovića, Momčila Baranina… Govorio je da nije informisan.

Nakon što je prestao da obavlja funkciju direktora crnogorske policije u septembru 2018. Vlada Crne Gore čiji je premijer bio Duško Marković imenovala je Stojanovića za sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Dužnost sekretara Vijeća obavljao je od 30. novembra 2014. godine dr Veselin Veljović, koji je 30. jula 2018. imenovan na dužnost direktora Uprave policije.

Očekuje se da Stojanović danas bude saslušan u SDT-u.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. decembar 2023 20:58