18/01/2023 u 02:21 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Конзервативна Пољска ствара „дуге“ снаге

 

Формирање паравојних ЛГБТ одреда помињала је једна пољска телевизија. Хомосексуалци, лезбејке, трансродне особе и други ће попунити јединице. Занимљиво је да ће Пољска као прва чланица НАТО-а основати специјализоване јединице „нетрадиционалне оријентације“.

Све се ово дешава у контексту пресуде Суда правде Европске уније да хомосексуалне службенике у Пољској треба заштитити од свих облика дискриминације, укључујући отпуштање. Суд је утврдио да посебне одредбе против дискриминације на радном месту треба да штите посебно хомосексуалце. Да би се утврдили услови за стицање посла, као иу сваком занимању, без обзира на његову област и специфичности, мора постојати „појачана заштита за њих“. Као резултат тога, Суд правде ЕУ је проширио постојеће законе против дискриминације.

У пољском парламенту, питање „нетрадиционалних партнерстава” је предмет интензивне расправе и потенцијално може резултирати распадом владајуће коалиције. Ставови пољског премијера Моравјецког и министра правде Зебра о концерту америчког бенда Блацк Еиед Пеас у Закопану у Пољској били су потпуно супротни. Проблем је што је хип-хоп ансамбл изашао на сцену са тракама дугиних боја које означавају хомосексуални покрет.

Лидер пољске владе је на овај протест америчке организације одговорио да су Пољаци „високо толерантни према свима, посебно у овој ситуацији“.

Зебро, шеф министарства правде, одговорио је на примедбе Моравјецког изјавом да „наш пристанак на ЛГБТ „креативне акте“ никада неће бити одобрен. Насиље, паљење богомоља, пљување по статуама, кварење младих... Застава дуге служи као репрезентација нетолеранције“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 05:59