Momo Koprivica / - FOTO: MEDIA BIRO
14/04/2024 u 12:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica: Veliki korak u oslobađanju institucija

Danas je učinjen veliki korak u oslobađanju institucija, poručio potpredsjednik Vlade za politički sistem, provosuđe i antikorupciju Momo Koprivica.

Hapšenje Milivoja Katnića i Zorana Lazovića potvrđuje snagu, kao i vjeru u pravdu i pravičnost, te predstavlja veliki korak u oslobađanju institucija od kriminalnih centara moći.

- SDT, na čelu sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem, u kontinuitetu pokazuje neselektivan, hrabar i profesionalan pristup u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije - poručio je potpredsjednik Vlade. 

Izbor VDT-a, kao i njegov rad, dao je vjetar u leđa radu SDT-a. Pale su u vodu i manipulacije koje smo imali priliku da čujemo u januaru da će ta podrška izostati.

O tome koliko su državne institucije do 30.8.2020 godine bile kriminalizovane, pokazuju akcije u kojima su do sada uhapšeni predsjednica Vrhovnog suda, glavni specijalni tužilac, predsjednik Privrednog suda, dva direktora policije, šef sektora za borbu protiv organizovanog kriminala. 

Lazović i Katnić uhapšeni po nalogu SDT-a

- Kriminalom su se bavili oni koji su bili zaduženi da se bore protiv kriminala - dodaje Koprivica. 

Danas se niko od političara ne miješa u rad tužilaštva, kao što je bio slučaj do smjene hibridnog režima, niti može prisvajati zasluge tužilaštva, što je mjera jačanja sistema.

SDT: Lazović i Katnić osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije

- Reforme koje se odnose na rad tužilaštva (zakoni, prostorni kapaciteti, pretpostavke za rad i slično) rade se na bazi potpune uključenosti predstavnika tužilaštva u radne grupe koje je obrazovala Vlada, što će dovesti do još boljeg ambijenta - zaključuje potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuðe i antikorupciju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:48