Ilustracija / PIXABAY
27/12/2023 u 20:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivična prijava protiv osumnjičenog za prodaju droge

Izvršen je uviđaj na licu mjesta i u prtljažniku vozila pronađeno je 1,9 kilograma materije za koju se sumnjalo da je opojna droga marihuana - istakli su iz UP

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv lica koje se sumnjiči za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Naime, policija je u oktobru 2022. godine u mjestu Pavlovina locirala putničko motorno vozilo koje je prethodno otuđeno. Izvršen je uviđaj na licu mjesta i u prtljažniku vozila pronađeno je 1,9 kilograma materije za koju se sumnjalo da je opojna droga marihuana - istakli su iz UP.

Navode da je vozilo vraćeno vlasnicima, dok je droga izuzeta i nakon neophodnih vještačenja i provjera, policija je došla do sumnje da je pomenuta marihuana vlasništvo S.M. (23) iz Podgorice, koju je namjeravao da stavi u tzv. ulični promet.

- On se trenutno nalazi u UIKS-u na izdržavanju kazne zatvora zbog drugog krivičnog djela, te je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopštili su iz UP.

Osim toga, podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv lica kod kojeg je pronađena municija.

- Naime, u kući koju koristi G.V. (37), a koja se nalazi u mjestu Glavica u Danilovgradu, pronađeno je osam komada puščane municije i jedan metak nepoznatog kalibra, u ilegalnom posjedu - kažu iz UP.

Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:20