/ - Полиција, илустрација
03/06/2022 u 14:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривична пријава протв четири особе због зеленаштва

Осумњичени су у саизвршилаштву вршили кривично дјело зеленаштво, уговарањем несразмјерне имовинске користи, остварили противправну имовинску добит у износу од 50.000 еура.

Полиција је у Бару поднијела кривичну пријаву против четири лица због сумње да су извршили кривично дјело зеленаштво на штету једног лица.

-Припадници полиције су у сарадњи са поступајућим тужиоцем из Основног државног тужилаштва у Бару, предузели активности на расвјетљавању догађаја и дошли до сумње да су Н.Н. (55), Ж.Р. (66), С.Н. (50) и Д.С. (44) као саизвршиоци починили кривично дјело зеленаштво на штету И.Ч.  И.Ч. је током 2012. од Н.Н. купио возило марке „Тојота ХЛ луx“ за износ од 20.000 еура  по договору да возило плати у року од годину дана од дана преузимања. Он је у више наврата, на име наведеног дуга исплатио новац у износу од 70.000 еура, што је 50.000 еура више од цијене коју је био дужан да плати за возило- наводе у саопштењу.

Он је на име камате дуг плаћао и Д.С., а у посебно тешку прилику је доведен током 2013. године, када је пред нотаром склопио уговор у виду нотарског записа у циљу обезбјеђења потраживања на име дуга од 30.000 еура, а којим је уговорена несразмјерна имовинска корист за пријављене. Околности настанка наведеног дуга оштећеном нису биле познате.

-Овим радњама му је нанијета штета у износу од 50.000 еура. Осумњичени су под пријетњом продаје непокретности према оштећеном предузимали радње ради остваривања добити која је несразмјерна у односу на неспорни дуг.  Осумњичени су у саизвршилаштву вршили кривично дјело зеленаштво, уговарањем несразмјерне имовинске користи, остварили противправну имовинску добит у износу од 50.000 еура- додају из УП.

Осим тога, барска полиција је лишила слободе И.Н. (53) због сумње да је извршио кривично дјело тешка крађа. Сумња се да је кривично дјело које му се ставља на терет извршио на начин што је 31. маја око 00.20 часова у насељу Поље у Бару, уз помоћ физичке снаге поломио комарник на купатилском прозору, након чега је ушао у кућу гдје је извршио преметачину и отуђио новац и друге вриједне предмете. 

Брзом реакцијом полицијских службеника, И.Н. је затечен на лицу мјеста, те је лишен слободе и у законском року приведен поступајућем тужиоцу на даљу надлежност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:39