Ilustracija / BACHO FOTO - FOTOLIA - BACHO FOTO - FOTOLIA
16/06/2023 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krivična prijava zbog navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Osumnjičena je potom tu izjavu iskoristila kao pravu u cilju pokretanja stečajnog postupka kod Privrednog suda, nakon čega je sud donio rješenje kojim je otvren stečajni postupak

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borubu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.M. (64) iz Cetinja, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

- M.M. je, kako se sumnja, u svojstvu osnivača privrednog subjekta, kod Osnovnog suda u Cetinju ovjerila izjavu u kojoj se, između ostalog, navodi da preduzetnik ne posjeduje poslovno – finansijsku dokumentaciju i evidenciju, niti je vodio poslovne knjige iz razloga što je prestao sa obavljanjem poslovne djelatnosti i nije imao materijalnih sredstava niti mogućnosti za plaćanje agencije za knjigovodstvene uslugu, te na taj način dovela u zabludu službenika suda da takvu izjavu ovjeri kao pravu, navodeiz Uprave policije.

Kako se dodaje, osumnjičena je potom tu izjavu iskoristila kao pravu u cilju pokretanja stečajnog postupka kod Privrednog suda, nakon čega je sud donio rješenje kojim je otvren stečajni postupak.

- Tokom izviđajnog postupka je utvrđeno da je osumnjičena nastavila sa obavljanjem privredne djelatnosti – pružanje ugostiteljskih usluga, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 09:37