Grnični prelaz Sitnica / foto: Srđa Boljević, Dan
03/04/2024 u 15:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivične prijave protiv službenika UP i sedam ruskih državljana

Pripadnici barske policije podnijeli su krivične prijave protiv službenika Uprave policije zbog zloupotrebe službenog položaja i sedam državljana Ruske Federacije koji se sumnjiče za krivično djelo falsifikovanje isprave.

- Sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Bar, u saradnji sa državnim tužiocem Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, došli su do sumnje da je M.R. (56) iz Kotora, službenik Uprave policije, raspoređen na poslovima granične kontrole na Graničnom prelazu Sitnica, izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave na način što je, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, protivpravnim iskorištavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, na putnim ispravama – pasošima osam državljana Ruske Federacije, upotrijebio službeni pečat Graničnog prelaza Sitnica, iako nisu ušli u Crnu Goru preko tog graničnog prelaza - saopštili su iz Uprave policije (UP).

Na taj način je, kako navode, M.R. neistinito predstavio pravnu činjenicu u pogledu ulaska ovih stranih državljana u Crnu Goru, a u cilju sticanja prava boravka istih u našoj državi.

- Takođe, za krivično djelo falsifikovanje putem pomaganja sumnjiči se A.G. (56), državljanin Ruske Federacije, koje je izvršio na način što je državljanima Ruske Federacije, za novčanu naknadu, vršio uslugu obezbjeđenja unosa u putne isprave ulaznog pečata službi sa graničnih prelaza Crne Gore - navode iz UP.

Krivične prijave su po nalogu tužioca, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave, podnijete i protiv ruskih državljana E.D.S., A.D.V., M.K.V., Z.P.S., Lj.P.N., J.K.A.

- Osim toga, napomene radi, policija je u prethodnom periodu, u odnosu na ovaj predmet, podnijela krivične prijave i lišila slobode još dva lica, I.G. i V.S., koji se sumnjiče za krivično djelo falsifikovanje isprave - saopštili su iz policije.

Po nalogu postupajućeg tužioca predmetne putne isprave su, kako ističu, privremeno oduzete.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:35