/ - DAN
14/08/2024 u 16:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krivične prijave protiv Tamare Zvicer, Krsta Maroša i Aleksandra Savića zbog bespravne gradnje objekata

Policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijela krivične prijave protiv Tamare Zvicer, Krsta Maroša i Aleksandra Savića zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo građenje objekata bez prijave i dokumentacije za građenje iz Krivičnog Zakonika Crne Gore, saznaje portal Dan.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finananijskih istraga su 14.8.2024. godine podnijeli tri krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, protiv tri fizička i jednog pravnog lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo građenje objekata bez prijave i dokumentacije za građenje iz Krivičnog Zakonika Crne Gore - navodi se u saopštenju UP.

Tamara Zvicer je supruga šefa "kavačkog kriminalnog klana" Radoja Zvicera.

Naime, kako su istakli, utvrđeno je da su vlasnici katastarskih parcela 747/1 i 748/1 KO Kavač, koje su u vlasništvu pravnog lica “Trpeza” doo Kotor, čiji je osnivač i izvršni direktor T.Z. (40) i katastarske parcele 747/2 KO Kavač u vlasništvu K.M. (46) i  katastarske parcele 748/2 KO Kavač u vlasništvu A.S. (51), počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret, na način što su bez prijave gradnje i građevinske dozvole izdate od nadležnog organa, izvodili  radove na saobraćajnici koja prolazi kroz sve četiri navedene parcele.

- Nakon izvršenog krivičnog djela i pored izdate mjere zabrane od strane urbanističko-građevinske inspekcije 31.7.2023. godine, kako je utvrđeno u postupku izviđaja, prijavljeni su nastavili sa radovima na pomenutoj saobraćajnici. Prostornim planom Opštine Kotor na predmetnim parcelama nije predviđena saobraćajnica, dvije parcele su o kulturi šuma, a preostale dvije parcele su namijenjene za gradnju naselja - naveli su iz policije.

Krivična priјava zbog gradnje višespratnice u Tivtu

Kompletna teritorija Opštine Kotor je u zahvatu prirodnog i samostalnog dobra, iz čega proizilazi da je prilikom pribavljanja UT uslova, na kompletnoj teritoriji opštine Kotor neophodna saglasnost Zavoda za zaštitu kulturnih dobara što prijavljeni takođe nijesu imali.

- Dva procesuirana lica se u evidencijama Uprave policije vode kao članovi jedne visokorizične organizovane kriminalne grupe koja djeluje na međunarodnom i transnacionalnom nivou, dok je treće lice identifikovano kao dio njihove kriminalne mreže - navode iz UP.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastaviće sa intezivnim aktivnostima u svim aspektima svoje nadležnosti na neutralisanju djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, otkrivanju i procesuiranju svih lica koja vrše krivična djela protiv životne sredine, odnosno građenja bespravnih objekata na cijeloj teritoriji Crne Gore, a naročito na zaštićenim područjima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 15:37