Odjeljenje bezbjednosti Kotor / Radio Kotor
27/12/2023 u 14:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivične prijave za tri lica zbog tjeranja djece na prosjačenje

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su 25. decembra sproveli akciju „Prosjak“ i na platou ispred Starog grada, zatekli nekoliko lica sa svojom djecom u radnji prosjačenja

Pripadnici kotorske policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv tri lica koja se sumnjiče za krivična djela zapuštanje i zlostavljanje djeteta, saopšteno je iu Uprave policije (UP).

- Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su 25. decembra sproveli akciju „Prosjak“ i na platou ispred Starog grada, zatekli nekoliko lica sa svojom djecom u radnji prosjačenja.

Oni su dovedeni u službene prostorije ovog Odjeljenja, od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik, dok je sa djecom obavljen razgovor od strane radnika Centra za socijalni rad za opštine Kotor, Tivat i Budva i o tome je sačinjen izvještaj - saopštili su iz UP.

Ističu da su nakon konsultacija sa tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru policijski službenici podnijeli krivičnu prijavu protiv F.K. (22), H.K. (28) i I.I. (45) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje djeteta, koja su djela izvršili na štetu svoje maloljetne djece.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:38