/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE TWITTER
31/01/2023 u 09:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivične prije protiv dvije osobe: Osumnjičeni da su od marihuane pravili kolače

Podgorička policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija protiv osobe kod koje je pronađena municija i dijelovi oružja

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, protiv tri osobe podnijeli krivične prijave zbog sumnje da su izvršile dva krivična djela omogućavanje uživanja opojnih droga, dok je jedna osoba lišena slobode zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

- Državnom tužiocu je podnijeta krivična prijava protiv N.Ć. (21) i V.S. (20) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. N.Ć. je, kako se sumnja, 18. januara nabavio opojnu drogu marihuana od koje je napravio jedan tzv. džoint i dao ga na uživanje V.S., a nakon čega su ostatake opojne droge usitnili i od nje, kao jednog od sastojaka, napravili kolače koje su kasnije konzumirali sa još jednim licem - navode iz policije.

Kako dodaju, krivična prijava je podnijeta i protiv J.P. (26) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. On je, kako se sumnja, od opojne droge marihuana napravio tzv. džoint, koji je potom dao na uživanje jednom licu.  

- Osim toga, podgorička policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.M., kojom prilikom je pronađena municija i dijelovi oružja, a nakon čega je iniciran pretres prostorija koje koristi B.M. na još jednoj lokaciji u mjestu Murino, gdje je pronađena i oduzeta poluautomatska puška - navode u saopštenju.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se B.M. liši slobode zbog sumnje da je izvšrio krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, zaključuju iz policije u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:33