Lazović i Katnić / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć, DAN
16/04/2024 u 08:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lazović i Katnić u pritvoru do 30 dana

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i nekadašnjem funkcioneru Uprave policije Zoranu Lazoviću.

Pritvor je obojici određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke. Katnić i Lazović terete se za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja. 

Katnić je, prema saznanjima portala Dan, zatražio izuzeće specijalnog tužioca Miloša Šoškića.

Odluka o pritvoru biće poznata do sjutra: Katnić tražio izuzeće tužioca

Kako saznaje portal Dan, Katnić je sinoć svoju odbranu pred sudijom za istagu iznosio više sati i detaljno opovrgao navode SDT-a. Odbio je da angažuje advokata i sam se branio. Formalno je prisustvovao advokat po službenoj dužnosti. Ineče, Katnić je nakon tužilačkog zadržavanja odbio da uzima hranu i ljekove.

Podsjećamo, podgorički Viši sud odbio je večeras zahtjev advokata koji zastupaju Zorana Lazovića o izuzeću istražnog sudije Goran Šćepanovića. Kao što je portal Dan i objavio, advokati Zorana Lazovića, Zoran Piperović i Stefan Jovanović, zatražili su izuzeće sudije za istragu Goran Šćepanovića. Razlog za to je jer je isti odbio njihovu žalbu koju su dali sinoć da odluku o tužilačkom zadržavanju.

(VIDEO) Advokati: Lazović u martu uputio pismo Novoviću da zna da mu se sprema "spektakularno hapšenje"

Podsjećamo, Zoran Lazovć je, zajedno sa bivšim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem uhapšen u akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

- Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja - saopštio je ranije danas Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol SDT-a.

(VIDEO) Odbijen zahtjev advokata koji zastupaju Lazovića: Počelo saslušanje kod istražnog sudije

Preko „skaja” i Belivuka do Katnića i Lazovića

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:21