POLICIJA / - FOTO: ŽANA BOJANIĆ
12/04/2024 u 23:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Majka braće Kaluđerović: Sinovi mi se bave poštenim poslom, hapšenje farsa

Kao majka osumnjičene braće Kaluđerović najoštrije osuđujem koordinisani atak policije i tužilaštva na moju porodicu. Svi su izgledi da se vratio dobro znani stari sistem tkz. “operativnih saznanja”, kazala je Nada Kaluđerović, majka uhapšene braće Kaluđerović u reagovanju koje je dostavio advokat Jovan Radonjić.

Kaluđerović tvrdi da je nezabilježeno u istoriji crnogorskog pravosuđa da se kompletnoj jednoj porodici istovremeno određuje pritvor, dodajući da su "još samo falili suprug i ona da udar bude uspješno kompletiran."

- Samo bih kao majka čija su tri sina danas na veliku nepravdu zavrsila u pritvoru navela, da nije isključeno da su policijski službenici prilikom ranijih pretresa i slinih upada u nasoj porodičnoj kuci prenijeli supstance, koje su navodno u neznatnim kolicinama nađene kod nekog od mojih sinova, a da ne postoji kada i gdje i u kom vremenskom periodu je nađeno i koja precizna količina - kazala je.

Ona tvrdi i da je ovo velika farsa i pokrivanje brojnih propusta koji su se desavali, sve na štetu moje porodice, ničim izazvanu.

Dodaje da se njeni "sinovi bave poštenim, uglavnom teškim fizičkim radom, dok je jedan od njih sportski fizioterapeut i živimo ništa različitije od ostalih  građana koji se pošteno bore za egzistenciju u ovoj nažalost ocigledno bespravnoj državi."

Odjednom, kako kaže, "preko noći se targetiramo kao pripadnici kriminalnih klanova i oni se prisilno odvajaju od svojih porodica, od mene su danas odvojena sva tri sina, sve su prilike da je stari sistem rada opet stupio na sceni, što još možemo očekivati gospodo koja radite preko “operativnih saznanja”?"

Cetinje: Pojačana kontrola kriminalnih grupa, uhapšene četiri osobe

Nadam se kao majka, da će više instance donijeti razumnu i ispravnu odluku i osloboditi ih progona, a mediji imati senzibiliteta da čuju i našu stranu priče i prekinuti sa linčom, "jer se lako iz dosadašnjih naslova može steći pogrešan utisak da je po srijedi uspješna akcija privođenja pravdi notornih kriminalaca, a zapravo je u pitanju gola farsa, i vraćanje svih nas u period kada se Crnom Gorom sijao strah i prolivala nedužna krv", kazala je.

- Kao majka zbog nepravde i nejednakih arsina tužilastva i policije osjećam veliku tugu i bol, posebno etiketiranje moje djece u bilo koji klan, od kad je svijeta i vijeka ovaj slucaj je nezapamćen, da bez ranijih osuda moja djeca zbog nečijeg hira završe ovako - poručila je Kaluđerović u reagovanju.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:56