Bolnica Nikšić / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
25/09/2023 u 16:55 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Majka preminule bebe: Dijete su reanimirali dva sata, slučaj se zataškava

Roditelji smatraju da beba nije adekvatno izbacila višak hrane i da postoji mogućnost da je za postoji odgovornost medicinskog osoblja

Darija Blagojević (Delibašić) majka bebe Iskre, koja je sinoć preminula u nikšićkoj bolnici, kaže da su bebu pokušavali da reanimiraju dva sata, te da nije tačna informacija koju je medijima dala direktorica bolnice Dušanka Milatović Perović da beba nije mogla da se reanimira. 

Majka navodi da je beba do jučerašnjeg dana bila u redu i da joj je posle vizite rečeno da ima žuticu te da će je staviti na fototerapiju kao i da je beba imala povišen CRP zbog čega su joj uključili terapiju antibiotikom. Ona kaže da joj nije rečeno o kojem antibiotiku je riječ.

-Pripravnički pedijatar mi je to rekao, jer doktor nije bio tu. Pripremila sam joj mlijeko za 21.00 sat kada je trebalo da se nahrani, a prije toga sam je vidjela i tada je bila živahna. Vratila sam se u sobu a oko 9.30h je došla njegovateljica da mi kaže da je beba dobro jela i da je dobro, kao i da joj se žutica povlači. Oko 9.45h čujem alarm u hodniku i čujem da zovu njegovateljicu koja je bila u sobi gdje se okuplja osoblje. Moja beba je bila na drugoj starni hodnika. Ona je potrčala duž hodnika i čula sam da je sva bolnica bila na nogama – kaže Darija.

Nakon određenog vremena na spratu nikoga nije bilo, kaže Darija, kada je tražila nekoga da vidi o čemu se radi. Srela je babicu koja joj ništa nije rekla dok se nisu pojavile sestre i obavijestile je da je novorođenče preminulo. Pedijatrica koju ne zna joj je tada rekla da je beba bila potpuno zdrava i da ne znaju šta se desilo, te da će obdukcija pokazati uzrok. 

-Druga pedijatrica Žana Grubač mi je tada rekla da beba nije tada bila zdrava jer je rođena sa 2.750 grama, a svi znamo da to ne može biti razlog jer da je to u pitanju beba bi bila u inkubatoru – kaže Darija i dodaje da je patolog kazao da postoji mogućnost da obdukcija neće pokazati urok smrti novorođenčeta. 

Roditelji smatraju da beba nije adekvatno izbacila višak hrane i da postoji mogućnost da je za smrt novorođenčeta odgovorno medicinsko osoblje, te da se slučaj zataškava.

U nikšićkoj bolnici preminula beba, slučaj prijavljen policiji

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:35