Održan XV godišnji sastanak sa policijskim atašeima i oficirima za vezu - Radović, šaranović, Marković / - UP
12/06/2024 u 17:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Marković: Izviđaj i istraga se ne mogu dovesti do kraja bez zajedničkog rada tužilaštva i Uprave policije

U Podgorici je održan XV godišnji sastanak sa policijskim atašeima i oficirima za vezu koji su otvorili ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, v.d direktora Uprave policije Aleksandar Radović i vrhovni državni tužilac Milorad Marković.

Ministar Šaranović je posebno istakao opredijeljenost Ministarstva ka jačanju međunarodne policijske saradnje i izrazio zahvalnost partnerima na naporima koje ulažu na modernizaciji i povećanju efikasnosti policijske službe.

- Snažnom saradnjom sa našim međunarodnim partnerima Ministarstvo unutrašnjih poslova ostvarilo je zavidne rezultate u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na koje smo veoma ponosni i očekujem da se taj trend nastavi - poručio je ministar Šaranović.

V.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović ukazao je na značaj uzajamne saradnje.

- Tradicionalni godišnji sastanak je izvanredna prilika da sumiramo rezultate međunarodne saradnje i diskutujemo o glavnim izazovima pred nama. Crna Gora je uvijek bila prilično uspješna u međunarodnoj saradnji, što je strateško opredjeljenje Uprave policije, a što posebno cijene naši partneri, oficiri za vezu, atašei i predstavnici međunarodnih organizacija aktivnih u Crnoj Gori - kazao je Radović.

Pretresi na više od 50 lokacija: Uhapšene tri osobe, oduzeto oružje, municija, droga i luksuzni automobili

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković naveo je da krivično - procesni sistem Crne Gore podrazumijeva da se izviđaj i istraga ne mogu dovesti do kraja bez zajedničkog rada tužilaštva i Uprave policije, samim tim ni voditi uspješna borba protiv kriminala.

- Mi zajedno nosimo odgovornost za bezbjednost naših građana, za borbu protiv svih vidova kriminala, naročito organizovanog kriminala i korupcije - istakao je Marković.

- Rezultati koji su vidljivi u Crnoj Gori u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije nisu samo zajednički rezultati tužilaštva i policije, već su oni postignuti i zahvaljujući saradnji sa međunarodnim partnerima, na čemu smo im posebno zahvalni - naglasio je VDT.

Policijski atašei i oficiri za vezu, kao i predstavnici međunarodnih organizacija, ocijenili su da je saradnja sa crnogorskom policijom i tužilaštvom veoma kvalitetna i uspješna, a u diskusiji koja je uslijedila razgovarano je o modalitetima njenog daljeg jačanja i intenziviranja, radi sprovođenja zajedničkih aktivnosti u budućnosti na suzbijanju svih oblika međunarodnog i transnacionalnog kriminala.

Na sastanku su prezentovani i rezultati rada Uprave policije u prošloj godini, sa posebnim osvrtom na značajan napredak i mjerljive rezultate postignute u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. 

Na XV godišnjem sastanku učestvovalo je 26 policijskih atašea, oficira za vezu i predstavnika međunarodnih organizacija, a ukupno 48 učesnika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 19:55