/ FOTO. Dan, Ivan Petrović Ipe
01/02/2023 u 08:45 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medenica i grupa danas pred sudom: Peti pokušaj kontrole optužnice

Medenica se ranije obratila sudu povodm navoda o bjekstvu i upitala "koja bi to crnogorska majka ostavila sina". To je bilo njeno prvo zvanično obraćanje povodom ovog slučaja

Kontrola optužnice koja je podignuta protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, i još 16 osoba, zakazana je za danas sa početkom u 8.00 časova. To je peti termin koji je određen za kontrolu optužnice po ovom predmetu. Prethodna četiri se nisu održala o čemu je redovno izvještavao portal Dan.

(VIDEO) Četvrti put odložena kontrola optužnice protiv Medenice: "Neprijatna situacija za one u pritvoru"

Tremin koji je bio određen za 10. januar je odgođen jer sve stranke u postupku nisu uredno dobile poziv za to ročište.

Podsjećamo, prije toga su već tri termina za kontolu ovog predemta odgođena. Jedan od razloga za odlaganje bio je zahtjev odbrane za izuzeće sudskog vijeća.

Odložena kontrola optužnice protiv Medenice: Odbrana nije upoznata sa dokazima

Kontrola optužnice je odgođena ranije na zahtjev jednog od advokata odbrane, koji je tražio dodatno vrijeme kako bi se upoznao sa predmetom.

(VIDEO) Medenica o navodima o bjekstvu: Koja bi to crnogorska majka ostavila sina

Medenica je tada tražila sudu da se obrati povodm navoda o bjekstvu i upitala "koja bi to crnogorska majka ostavila sina". To je bilo njeno prvo zvanično obraćanje povodom ovog slučaja.

Odložena kontrola optužnice protiv Vesne Medenice, odbrana tražila izuzeće vijeća

Prvi termin vezan za ovaj sudski postupak je odgođen na zahtjev advokata iz reda odbane, koji je naveo da je samo par dana prije termina dobio dokazni materijal na CD-u.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:53