/ - ALEKSANDAR MIJAJLOVIĆ, PRIVOĐENJE/ - LAZAR RUZIC
22/02/2024 u 18:19 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokati: Mijajlović i grupa sprovedeni u zatvor; Viši sud: Još nema odluke o pritvoru

Nakon višemjesečne istrage Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i EUROPOL-a, prije dva dana je sprovedena akcija hapšenja 11 osoba

Aleksandara Mijajlovića i još deset osumnjičenih, koji su obuhvaćeni nedavnom akcijom Specijalnog državnog tužilaštva zbog šverca cigareta, saslušani su kod istražnog sudije.

(VIDEO) Mijajloviću određeno tužilačko zadržavanje, negirao krivicu

Kako je večeras saopšteno iz redova odbrane, oni su sprovedeni u spuški zatvor. To je za portal Dan potvrdio i advokat Srđan Lješković, navodeći da će odbrana sjutra dobiti naredbu o istrazi.

Međutim, Marija Raković samostalna savjetnica Višeg suda je kazala da još nema zvanične odluke o pritvoru  i da su oni zadržani po odluci o tužilačkom zadržavanju.

- Njima je osnov po tužilačkom zadržavanju istekao, lica se na laze u istražnom zatvoru. Ne mogu biti tamo sprovedeni da nije određen pritvor. Postojale su dvije opcije, ili da budu nakon isteka tužilačkog zadržavanja na slobodi ili u istragu, oni su  sprovedeni tamo. Ja sam, nakon što sam pročitao na portalima da im je određen pritvor,  otišao noćas u sud i pitao gdje su osumnjičeni i  tražio naredbu o istrazi. Rečeno mi je da su sprovedeni u spuški zatvor  - kazao je u izjavi za portal Dan Lješković, koji zastupa jednog od osumnjičenih.

Detalji istrage protiv Mijajlovića i grupe: Po sedam konteјnera cigara stizalo iz Emirata

Podsjećamo, nakon višemjesečne istrage Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i EUROPOL-a, prije dva dana je sprovedena akcija hapšenja 11 osoba.

Advokat Piperović: Mijajlović mogao da pobjegne da je htio, uhapšen pred djecom, nije koristio SKY

Hapšenje osumnjičenih za šverc cigareta počelo je u ponedjeljak kada su, osim Mijajlovića, uhapšeni Golub Vojinović, Dejan Jokić, komandir granične policije Dragan Backović, Mirko Mijušković, Radoje Rabrenović, Zoran Đukanović i Milan Vukadinović. 

Stotine tura cigareta švercovane u BiH?

Među uhapšenima su i Zoran Đukanović, Milan Rogač i Mileta Simanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:54