/ - - MARIO MILOŠEVIĆ- FOTO: ŽANA BOJANIĆ
30/01/2023 u 13:52 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milošević ostao bez advokata: Suđenje za ubistvo Đuričkovića čeka novu odbranu

Sudija Veljko Radovanović je upitao optuženog Miloševiića da se izjasni da li želi da uzme drugog advokata, da sam izabere, jer advokatica ne ispunjava redovno svoje obaveze

U Podgoričkom Višem sudu i danas je odgođeno suđenje protiv Marija Miloševića, Vukana Vujačića i Igora Mašanovića koji su osumnjičeni za povezanost sa ubistvom Radomira Đuričkovića.I ovaj put razlog odlaganja je izostanak advokatice Natalije Karadžić koja zastupa optuženog Miloševića.

Opet odloženo suđenje Miloševiću: Sud nalaže vještaka radi provjere dokumentacije advokata

Sudija Veljko Radovanović je upitao optuženog Miloševiića da se izjasni da li želi da uzme drugog advokata, da sam izabere, jer advokatica ne ispunjava redovno svoje obaveze.

Milošević je kazao da neće sam angažovati advokata, pa je sudija shodno Zakonu o krivičnom postupku odlučio da se spisi ovog predmeta predaju predsjedniku suda koji će dodjeliti Miloševiću novog advokata po službenoj dužnosti.

Sudija je podsjetio da je sud na prethodnom ročištu odredio vještaka koji se izjasnio o dokumentaciji koju je advokatica dostavila putem mejla, kojom je navela da opravdava prethodni izostanak. 

Međutim, vještak je naveo da ne vidi u dokumentaciji dijagnozu ili simptome, te da tako ne može da se izjasni da li je advokatica bila spriječena da dođe. Sudija je potvrdio nakon toga da se Natalija Karadžić Perković kažnjava sa 1000 eura novčane kazne i mora da snosi troškove odlaganja ročišta.

"Napraviću ja da je Mario pucao": Preko "SKY"-a dogovarali robiju za Miloševića?

Naredno je zakazano za februar, kada će na ročištu prisustvovati novi advokat koji će zastupati optuženog Miloševića.

Podsjećamo, Milošević, Mašanović i Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10.oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Milošević je, prema navodima optužnice,  označen kao direktni izvršilac ubistva. Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni  su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dalje se navodi da su  10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

-U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana-navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:25