Cetinjski manastir / - MCP
20/04/2023 u 18:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monahinja oslobođena optužbi: Nije bacila na tlo crnogorsku zastavu

Kako sud iz provedenih dokaza nije mogao utvrditi sa sigurnošću da je optužena izvršila krivično djelo za koja se tereti, usljed nedostatka dokaza optužena je oslobođena optužbe

Monahinja Mitropolije crnogorsko-primorske Stojka Smolović oslobođena je od optužbe da je povredila ugled države Crne Gore.

- Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Cetinju optužena S.S. oslobođena od optužbe da je izvršila krivično djelo povreda ugleda Crne Gore iz čl.198 Krivičnog zakonika Crne Gore, jer nije dokazano da je izvršila djelo za koje je optužena. 

Sud nalazi da iz provedenih dokaza nijesu dokazane tvrdnje optužbe da je optužena preduzela inkriminisane radnje, da je državnu zastavu čupajući skinula, zgužvala i bacila, jer se iz video-snimka vidi samo da optužena nosi zastavu složenu preko ruke, dok iz iskaza svjedoka H.J.R. sa glavnog pretresa proizilazi da je zastavu ispustila na zid - navodi se u rješenju sudije Osnovnog suda na Cetinju.

Kako sud iz provedenih dokaza nije mogao utvrditi sa sigurnošću da je optužena izvršila krivično djelo za koja se tereti, odnosno sud je u tom pravcu ostao u sumnji, to je u skladu sa načelom in dubio pro reo odlučio u korist optužene, te je usljed nedostatka dokaza istu oslobodio optužbe.

Krivična prijava protiv monahinje: Na tlo bacila CG zastavu

- S tim u vezi, oslobađajuća presuda se ima donijeti ne samo kad je dokazana nevinost optuženog, već i u situaciji kao što je konkretna – kada krivica optuženog nije dokazana - saopštio je Borko Lončar, ovlašćeno lice za odnose sa javnošću.

(VIDEO) Kavarić: Apsolutna je neistina da je monahinja bacila zastavu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:01