/ -FOTO: ARHIVA, DAN
25/07/2022 u 17:01 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mujović u sudnici 28. jula

On se sumnjiči da je prevario ruskog državljanina nastanjenog u Herceg Novom

Osnovni sud u Herceg Novom zakazao je za 28. jul glavni preteres u predmetu protiv Podgoričanina Veselina Mujovića, koji je optužen da je sa sinom Draženom (40), Novljaninom Božidarom Vukovićem (49) i državljaninom BiH Mladenom Tadićem (49) izvršio krivično djelo prevara u produženom trajanju na štetu ruskog državljanina nastanjenog u Herceg Novom.

– Pred ovim sudom u toku je krivični postupak po optužnici hercegnovskog ODT-a protiv okrivljenih Mujović Veselina i drugih zbog krivičnog djela prevara iz čl. 244 st. 3 КZCG. Glavni pretres je zakazan za 28. jul. Pretresi su više puta opravdano odlagani iz procesnih razloga. Niko od okrivljenih se ne nalazi u pritvoru, već se brane sa slobode. Predmet je u radu kod predsjednika suda, sudije Ivana Perovića – saopštila nam je Vesna Gazdić, portparol Osnovnog suda u Herceg Novom.

Prema optužnici, u namjeri da pribave protivpravnu imovinsku korist, Mujović i ostala trojica optuženih su se tokom juna i jula 2019. godine oštećenom licu predstavljali kao službenici državnih organa i od njega protivpravno prisvojili 17.100 eura. Sudija Perović je već dva puta odlagao početak suđenja.

Stariji Mujović je tražio odlaganje zbog bolesti, a drugi put je to tražio njegov sin iz porodičnih razloga.

Za Veselinom Mujovićem ranije je raspisana nacionalna potraga zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog krivičnih djela izvršenih u prethodnom periodu.

Inače, Mujović je sa Beograđaninom Brankom R. Crnogorcem 5. marta 1998. godine, lažnim prikazivanjem činjenica, doveo u zabludu Privredni sud u Podgorici i tadašnjeg sudiju tog suda Julku Badnjar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 07:32