MUP CG / - FOTO: Ž.B
29/09/2024 u 01:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MUP: Birači čija je imena dostavio Živković upisani tokom 2020. godine

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore oglasili su se povodom spisak koji je večeras predao policiji poslanik DPS-a Danijel Živković.

Živković dao izjavu u CB: Predao sam spisak sa 2.300 imena lica koja biračko pravo ostvaruju u tri države

- U odnosu na spisak lica koji je Upravi policije dostavio poslanik Danijel Živković, predsjednik Demokratske partije socijalista, a za koja tvrdi da nelegalno ostvaruju biračko pravo u Crnoj Gori, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava sljedeće - kontrolom cjelokupnog spiska dostavljenih imena sa pripadajućim ličnim podacima utvrđeno je da su sva lica upisana prije 31.12.2020. godine., osim 5 lica, od kojih je 4 lica upisano 2021. i jedno lice 2022. godine. U mandatu 44. Vlade ukupno upisano 0 lica- navode iz MUP-a.

Ministarstvo će u nedjelju dostaviti sve ostale informacije.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova u okviru svojih zakonom definisanih nadležnosti dužno je da vodi birački spisak na tačan, ažuran i pouzdan način, odnosno da garantuje zakonitost biračkog prava za svako lice koje ostvaruje biračko pravo u Crnoj Gori. Za eventualne upise van naše zemlje i zakonitost upisa na teritoriji druge zemlje, Ministarstvo nije nadležno- navodi se u saopštenju MUP-a Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 01:15