28/08/2020 u 00:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mustafa uhapšen zbog bombe na kuću Burića

On je zajedno sa Zoranom Perovićem podmetnuo bombu službeniku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Saši Buriću. saopšteno je iz policije
Kuća policajca Sprovodničke službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Saše Burića bila je meta napada eksplozivom, sredinom feburara, a povodom toga juče je uhapšen Edmond Mustafa.
– Juče su u Ul. IV Crnogorske proleterske brigade službenici CB Bar, po naredbi Osnovnog suda u Podgorici kojom je određen pritvor okrivljenom Edmondu Mustafi iz Bara, to lice lišili slobode. On je zajedno sa Zoranom Perovićem podmetnuo bombu službeniku UIKS-a Saši Buriću. Bio je pušten, pa je po žalbi sud odredio sada pritvor – saopšteno je juče iz Uprave policije.
Podgoričko Osnovno tužilaštvo proslijedilo je Osnovnom sudu, krajem aprila, optužni predlog protiv Stefana Markovića, Miljana Dujovića, Nikole Cupaća, Zorana Perovića i Edmonda Mustafe, koji su osumnjičeni za bacanje bombe na kuću službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Saše Burića.
Prema optužnom predlogu, neutvrđenog datuma 2020. godine, u Podgorici, okrivljeni Zoran Perović i Edmond Mustrafa s umišljajem su podstrekli okrivljene Stefana Markovića, Miljana Dujovića i Nikolu Cupaća da neovlašćeno nabave i drže ručnu bombu M-75 i da je okrivljeni Marković aktivira u dvorištu kuće oštećenog Saše Burića, te da na taj način izazovu opasnost po život i tijelo ljudi.
– To su uradili tako što je Perović po nalogu Mustafe pozvao okrivljenog Dujovića i tražio od njega da nabavi ručnu bombu i da je aktivira u dvorištu kuće Saše Burića. Dujović je to prihvatio. U noći 11. febuara 2020, oko 2 časa, Dujović, Marković i Cupać su vozilom došli do porodične kuće oštećenog Saše Burića. Marković je izašao iz vozila i bacio ručnu bombu u dvorištu kuće oštećenog Burića i članova njegove porodice, među kojima su i maloljetna djeca. Usled eksplozije, nastala su oštećenja na prozoru spavaće i dnevne sobe, na fasadi kuće i trotoaru, kao i na vozilima „folksvagen golf 5“, „reno megan“ i „folksvagen golf 4“. Za to vrijeme, okrivljeni Miljan Dujović i Nikola Cupać su čekali u vozilu i pazili da neko ne naiđe, da bi se nakon toga zajedno sa okrivljenim Stefanom Markovićem odvezli s toga mjesta – navodi se u optužnom predlogu, u koji je „Dan“ imao uvid.
Kako se sumnja, okrivljeni Marković, Dujović i Cupać su kao saizvršioci izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a okrivljeni Zoran Perović i Edmond Mustafa su putem podstrekivanja izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.
– Obezbijeđeni su dokazi na osnovu čega je 15. marta lišen slobode S.M. (23) zbog sumnje da je izvršio izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu S.B., službenika UIKS-a. Sumnja se da je 11. februara oko 1 čas i 50 minuta aktivirao i bacio u dvorište porodične kuće S.B. ručnu bombu– saopšteno je tada iz Uprave policije.
Ž.B.




Imovina pripadnika UIKS-a meta napada
Kako je ranije rečeno iz policije, 14. jula 2019. godine, takođe službeniku UIKS-a, K.I. nepoznato lice u Ulici Romanovih u Podgorici podmetnulo je požar na vozilu koje je u potpunosti oštećeno, zbog čega je dana 18. novembra 2020. godine lišen slobode I.T.
Podsjećanja radi, automobil službenika UIKS-a Darka Jovanovića zapaljen je 15. novembra u danilovgradskom selu Martinići.
U avgustu 2019. godine improvizovana eksplozivna naprava bačena je u dvorište kuće službenika UIKS-a Miodraga Strugara. Nedugo nakon tog događaja policija je uhapsila M.D. (21) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.
Nepun mjesec ranije zapaljen je automobil Strugarevog kolege I.K. Auto marke „reno“ zapaljen je u podgoričkom naselju Zabjelo.
Pola godine ranije na vozilo jednog službenika spuškog zatvora bačena je eksplozivna naprava. Međutim, taj slučaj je odmah rasvijetljen. Tada je zapaljen automobil nadzornika R.Z. Nakon događaja uhapšen je Danilovgrađanin L.Đ. (21).
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 11:29