Pribrani vozač spriječio širenje požara / - FOTO: PRIMORSKI PORTAL
03/02/2024 u 22:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nakon zapaljenja vozila u tunelu Sozina, pribranost vozača spriječila širenje požara

Nakon što je uočio dim iz unutrašnjosti vozila što se dogodilo na jednoj trećini tunela od Sutomora, vozač se zaustavio na prvom proširenju sa desne strane. On je iz SOS kabine uzeo aparat za gašenje požara i prije nego što su stigli vatrogasci sam lokalizovao požar, kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja “Monteput” doo - tunel Sozina

Srećan epilog  rizične situacije u tunelu Sozina. Nakon početnog požara na vozilu u pokretu u tunelu Sozina koji se dogodio večeras oko 18 časova srećom niko nije povrijeđen, a sve se završilo uz manju materijalnu štetu zahvaljujući pribranosti vozača automobila koji se kretao iz pravca Sutomora ka Podgorici.

- Nakon što je uočio dim iz unutrašnjosti vozila što se dogodilo  na jednoj trećini tunela od Sutomora, vozač se zaustavio na prvom proširenju sa desne strane. On je  iz SOS kabine uzeo aparat za gašenje požara i prije nego što su stigli vatrogasci sam lokalizovao  požar. U incidentu niko nije povrijeđen, a spriječena je veća šteta i potencijalna opasnost za učesnike u saobraćaju, kazao je za Primorski portal načelnik Službe zaštite i spašavanja “Monteput” doo - tunel Sozina Spasoje Racković.

Srećom, dodaje Racković, vozača zapaljenog vozila nije uhvatila panika već je bio veoma  priseban i praktičan da se zaustavi na proširenju i koristi SOS kabinu.

image

SOS telefon u tunelu Sozina

- FOTO: PRIMORSKI PORTAL

Racković podsjeća da sistem SOS kabina u tunelu Sozina ima: telefon za komunikaciju sa Komandnim centrom, dva protivpožarna aparata za gašenje sa prahom (6 kg i 9 kg), BONPET ampula i ručni javljač požara. Sistem je povezan sa Komandnim centrom tunela „Sozina“.

SOS kabine su na  29 punktova u tunelu i 14 duž puta od Virpazara do ulaza u tunel „Sozina“.

– Ove kabine su telefonskom vezom povezane sa Komandnim centrom i služe za poziv u pomoć. U svakoj od njih postoje i aparati za gašenje požara, kazao je Racković.

image

Normalizovan saobraćaj u tunelu Sozina

- FOTO: PRIMORSKI PORTAL

Saobraćaj kroz tunel Sozina večeras je normalizovan oko 18:30, ali su se prethodno formirale kolone.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:40