са увиђаја / -интернет
08/11/2021 u 18:40 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Нема доказа да је Далибор Томовић убијен

Томовићево тијело пронађено jе 11. априла ове године у изнајмљеном возилу на напуштеном паркингу у Котору са прострелном раном на глави

Више државно тужилаштво окончало је извиђај поводом смрти Которанина Далибора Дада Томовића и након вјештачења утврдило да нема основа за покретање кривичног поступка против било ког лица за било које кривично дјело за које се гони по службеној дужности.

Томовићево тијело пронађено jе 11. априла ове године у изнајмљеном возилу на напуштеном паркингу у Котору са прострелном раном на глави. Полиција је посумњала да jе ријеч о самоубиству, а поједини медији су одмах пренијели да су на мјесту догађаја пронађене двије чауре. Спекулисало се да је Томовић наводно близак "шкаљарском клану", па је то био један од разлога да полиција посумња и спроведе радње како би се утврдило да ли је убиjен или jе дигао руку на себе.

image

скаљари кав

-дан

– У предмету Вишег државног тужилаштва у Подгорици формираном поводом смрти Д.Т., у току извиђаjа предузете су све неопходне мjере и радње и дониjете наредбе за потребна вjештачења, а све у циљу расвjетљавања околности предметног догађаjа, те jе након оцjене свих прикупљених података ово тужилаштво нашло да поводом смрти Д.Т. нема основа за покретање кривичног поступка против било коjег лица и за било коjе кривично дjело за коjе се гони по службеноj дужности – саопштила је за "Дан" Лепа Меденица, портпарол ВДТ-а и тужилац.

Након информације да је пронађено беживотно тијело у аутомобилу, Меденица је одмах саопштила да је извршен увиђаj и од стране тужиоца издата наредба за обдукциjу, те да ће сви пронађени и изузети трагови на лицу мјеста, према наредби тужилаштва, бити предмет неопходних вјештачења.

Забранили му улазак у Србију

Име Далибора Томовића у медиjима се први пут поjавило 2016, када jе враћен у Црну Гору са београдског аеродрома због веза с криминалним групама. Он jе тада означен као безбједносно интересантна особа и налазио се на списку људи коjима jе забрањен улазак у Србиjу.

Писало се да је Томовићев стан претресан 2017, у исто време када jе црногорска полициjа чешљала и некретнине Игора Дедовића, коjи jе са Стеваном Стаматовићем убиjен 19. jануара 2020. у ресторану у Атини.

– Током истраге предузеће се и друге неопходне мјере и радње за коjима се укаже потреба током поступка, све у циљу утврђивања свих чињеница и околности настанка предметног догађаjа, а након свестране анализе свих прикупљених обавјештења и података, тужилаштво ће донијети одлуку – саопштила је тада Меденица.

Према писању појединих медија, Томовић је пошао на састанак с мушкарцем коjи га jе позвао и рекао му да дође на напуштени паркинг на ободу града. Томовић се тамо упутио колима из рентакар агенциjе, а постоjе индициjе да jе особа с коjом jе требало да се сретне заправо припадник ривалског "кавачког клана".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:06