Niko Roganović / - FOTO: ARHIVA /DAN
05/06/2024 u 12:46 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ni nakon sedam godina nema pomaka u istrazi o ubistvu Nika Roganovića

Iako јe prošlo skoro sedam godina otkako јe nepoznati ivršilac (ili više njih) u hercegnovskom naselju Dubrava ispalio smrtonosne hice u šezdesetšestogodišnjeg Nika Roganovića, radnje koјe su preduzeli istražitelji niјesu dovele do toga da se otkriјe počinilac ubistva iz zasјede.

Iako nema zvaničnih podataka o tome ko јe osumnjičen za zločin, u јavnosti se spekulisalo da su egzekutori duže vriјeme pratili kretanje Roganovića i da su u noći ubistva najmanje dvije osobe sačekale njegov dolazak iz grada. Kada su primijetili da se svojim plavim "opelom" uputio prema kući, prepriječili su mu put i sasuli kišu metaka u njega.

Ubistvo Šćepana Roganovića: SDT zbog "SKY" proširilo istragu i naredilo nova hapšenja

Da nema pomaka u istrazi ubistva Roganovića, potvrdila јe za "Dan" i rukovodilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica.

Svjedok saradnik: “Vujić rekao da će uložiti sve što ima da makne Roganoviće”

– Predmet formiran povodom ubistva N.R., nalazi se u fazi izviđaja, tokom kojeg je donijeto više naredbi za neophodna vještačenja, od strane tužilaštva saslušana su određena lica u svojstvu svjedoka, donijeto je više naredbi za izuzimanje video-materijala sa nadzornih kamera sa određenih lokacija, prikupljena su potrebna obavještenja od većeg broja lica, dok je od Uprave policije, u više navrata zahtijevano preduzimanje mjera i radnji iz njihove nadležnosti u cilju otkrivanja identifikacije izvršioca predmetnog krivičnog djela, a do sada preduzete mjere i radnje nisu dale rezultate u identifikaciji izvršilaca ovog krivičnog djela, saopštila јe "Danu" Medenica.

Panika u redovima škaljaraca: Nakon zločina u HN na SKY planirali ubistva svojih saradnika

(FOTO) Škaljarci htjeli granatom da gađaju kuću Roganovića: "Nas dvojica u bjekstvu, Mrva u zatvoru, ne možemo kao prije"

Nakon ubistva Nika Roganovića, tada viša državna tužiteljka Tanja Čolan Deretić izјavila јe da јe utvrđeno da su dva neidentifikovana lica izvjesno vrijeme čekala na licu mjesta oštećenog i kad je naišao vozilom ispalili su u njegovom pravcu 10 projektila sa udaljenosti od 90 centimetara ili veće.

Škaljarci preko “SKY” planirali da vrbuju službenike policije: “Inspektorka iz Kotora” i “drug iz ANB-a"

Ubijeni Niko Roganović je otac Duška Roganovića za koga se spekulisalo da јe blizak "kavačkom klanu" i koјi јe tri mjeseca ranije, u aprilu 2017. godine, teško povrijeđen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog automobila. Ni taj slučaj dosad zvanično nije rasvijetljen. Utvrđeno je jedino da je eksplozivna naprava aktivirana mobilnim telefonom i da je u napadu koji je planiran mjesecima učestvovalo više osoba.

Škaljarci iz HN na “SKY”- ubistvo Roganovića: "Ne mogu ubijat dovijeka da bi zaradio”

Niko Roganović bio јe i stric Vladimira Roganovića, navodno visoko pozicioniranog člana "kavčana", koji je likvidiran krajem 2018. godine u Beču.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 18:22