Centar bezbjednosti Budva / SRDJA BOLJEVIC
29/06/2022 u 11:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikola Terzić novi načelnik CB Budva

Nikola Terzić je dugogodišnji inspektor Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. On je javnosti poznat po tome što je bio uhapšen u aferi "Dokazi"

Danas je na upražnjeno radno mjesto načelnika Centra bezbjednosti Budva raspoređen viši policijski inspektor I klase Nikola Terzić, saopšteno je iz Uprave policije.

Nedavno su premijer i ministar unutrašnjih poslova Dritan Abazović i Filip Adzić najavili kadrovske promjene u Upravi policije. Nezvanična saznanja su bila da će biti i promjena u CB Budva nakon ubistva Milića Minje Šakovića.

Nikola Terzić je dugogodišnji inspektor Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. On je javnosti poznat po tome što je bio uhapšen u aferi "Dokazi".

Tada se sumnjičio da je, po nalogu šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Dalibora Medojevića, preuzeo dokaze koji su izuzeti tokom pretresa kuće Veselina Mujovića od strane službenika Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sima Lukačevića. Slobode je tada lišen i Medojević.

Nikola Terzić je 2018. godine postavljen za inspektora za strance u Centru bezbjednosti Bar. Bio je neraspoređen od 2016, kada je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv njega i njegovog kolege Dalibora Medojevića zbog nestanka dokaza uzetih prilikom pretresa kuće biznismena Veselina Mujovića, koji je Svetozaru Maroviću navodno uzeo 800 hiljada eura uz obećanje da će mu obezbijediti bolji status u istrazi o milionskim malverzacijama u Budvi. Tužilaštvo je Terzića i Medojevića sumnjičilo za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 18:54