Policija, ilustracija / - UP
08/06/2024 u 17:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikšić: Četiri krivične prijave zbog zloupotreba iz oblasti privrednog poslovanja

Nikšićka policija predala je četiri krivične prijave zbog zloupotreba iz oblasti privrednog poslovanja

- Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić - Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala, su u toku maja i juna, podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivične prijave protiv četiri lica zbog sumnje da su počinili krivična djela protiv privrednog poslovanja i pravnog saobraćaja - navode u saopštenju iz Uprave policije.

Policijski službenici su, postupajući po operativnim informacijama u sklopu međunarodne akcije Jad-pirates 2, izvršili pretres stana i pomoćnih prostorija koje koristi M.A. (43) i tom prilikom kod istog pronašli 43 komada parfema raznih brendova za koje isti nije posjedovao dokumentaciju.

- Protiv njega je podnijeta krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja , na način što se imenovani počev od 2003. godine, bez registracije ili odobrenja za obavljanje privredne djelatnosti, bavio preprodajom parfema raznih brendova na teritoriji Crne Gore, čime je na osnovu zatečenog stanja nastala šteta od 2585,00 eura - dodaju iz UP.

U nastavku aktivnosti na suzbijanju krivičnih djela iz oblasti ekonomskog kriminala, Nikšićka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv M.S.(32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

-Na način što je kao zaposleni u jednom privrednom društvu u Nikšiću koje se bavi  priređivanjem igara na sreću, omogućio drugom licu da učestvuje u igrama na sreću bez preuzimanja novca od istog i na taj način mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 30.000 eura (trideset hiljada eura) na štetu ovog privrednog društva - pojašnjavaju iz policije.

Takođe, policija je podnijela krivične prijave protiv dva lica, N.K.(39) i R.K.(43) zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, dovođenjem u zabludu nadležni organ, Ministarstvo unutrašnjih poslova-Područnu jedinicu za upravne poslove, državljanstvo i strance Nikšić, u namjeri ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 23:42