/ FOTO ILUSTRACIJA UP TVITER
21/07/2022 u 09:56 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikšićanin optužen za zelenašenje: "Ne budeš li mi spremio 100.000 ubiću tebe i porodicu"

Protiv Nikšićanina Đ. V. Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenašenje i ugrožavanje sigurnosti

Protiv Nikšićanina Đ. V.  Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenašenje i ugrožavanje sigurnosti.

Kako je navedeno potvrđenom optućnicom, u avgustu 2019. godine i januaru 2020.godine, na parking prostoru ispred tržnog centra „Delta Siti“, u Podgorici, iz dva navrata, na osnovu prethodnog usmenog dogovora, oštećenom Z. V. dao je na zajam novac u iznosu od po 50.000 eura.

- I pritom za sebe ugovorio nesrazmjernu imovinsku korist u iznosu koji prelazi trideset hiljada eura. To je uradio na način što je ugovorio mjesečnu kamatu u iznosu od pet procenata, koju je oštećeni izvjesno vrijeme redovno plaćao, pa kada više nije bio u mogućnosti da izmiruje dug i plaća kamatu, oštećeni je bio prinuđen da, pod nepovoljnim finansijskim uslovima, proda nepokretnost - stan površine 60 m2 za 70.000 eura. O tome je 17. novembra 2020. godine, zaključio ugovor o prodaji nepokretnosti, te od novca dobijenog prodajom stana, pokušao da vrati okrivljenom, kako iznos na ime glavnice, tako i iznos na ime kamate- Ali,  to je okrivljeni odbio uz obrazloženje da je oštećeni dužan da mu svakomjesečno isplaćuje kamatu od po 5.000 eura u naredne dvije godine, što je oštećeni i činio, na način što je većim dijelom kamatu okrivljenom isplaćivao na ruke, a dijelom uplaćivao i na žiro račun koji okrivljeni ima kod NLB Banke, pa je tako u periodu od avgusta 2019.godine do marta 2022.godine, isplatio okrivljenom kamatu u ukupnom novčanom iznosu od 142.500,00 eura- navela je optužnicom državna tužiteljka Maja Jankovi​ć.

Kakoje navedeno, krivično djelo ugrožavanje sigurnistim počinio je u periodu od 1. januara 2022.godine do 1. marta 2022. godine, na teritoriji Podgorice i Tuzi. prijetnjom da će napasti na život i tijelo oštećenog i njemu bliskih lica, u više navrata ugrozio sigurnost oštećenog Z. V.

- Pa je tako 1. januara 2022.godine, ispred hotela „P.“ u T., dok mu je oštećeni predavao novac na ime kamate koju mu duguje, pokazao pištolj sive boje, te mu uputio prijetnje sadržine „u sobi imam još jedan pištolj CZ i ukoliko cent bude falio, ubiću te kao psa i tebe i porodicu ti“. Riječi su kod oštećenog izazvale osjećaj straha i ugroženosti do te mjere da je isti neposredno nakon tog događaja napustio Crnu Goru i otišao u I., gdje ga je sredinom januara, sa nepoznatog broja, pozvao okrivljeni i uputio mu prijetnje sadržine „ne budeš li mi spremio 100.000,00 eura do kraja mjeseca, ubiću tebe i porodicu, ubiću te kao psa, rok ti je četvrtak“. Zbog čega se oštećeni, strahujući za svoju porodicu, vratio u Crnu Goru, da bi dana 1. marta 2022.godine, na video nadzoru stana u kojem živi sa porodicom,  primijetio okrivljenog koji je ušao u zgradu i popeo se stepenicama do drugog sprata, tačnije do ulaza u stan oštećenog, gdje se zadržao neko vrijeme, nakon čega se užurbanim korakom udaljio iz zgrade, koje ponašanje i prisustvo okrivljenog. Imajući u vidu njihov odnos i prethodno upućene prijetnje, je kod oštećenog izazvalo osjećaj straha i ugroženosti- pojašnjeno je optužnicom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 23:31