/ - ilustracija
18/10/2024 u 13:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nišiću 14 godina zatvora zbog ubistva Ćorića

Apelacioni sud saopštio je da su 16. oktobra odbili kao neosnovanu žalbu branioca Jasmina Nišića, izjavljenu protiv presude Višeg suda u Podgorici i da je na taj način postala pravnosnažna odluka kojom je Nišić osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Kristijana Ćorića, 14. aprila 2019. godine u Budvi.

- Presudom Višeg suda u Podgorici utvrđeno je da je optuženi Nišić izvršio krivično djelo ubistvo na način što je po dolasku na mjesto događaja odmah napao oštećenog koji je sjedio na stolici, udarajući ga stolicom po glavi i tijelu, a zatim ga odvukao na parking i nastavio da ga udara pesnicama i nepoznatim sredstvom, nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je kod oštećenog nastupila smrt - saopštio je  Apelacioni sud.

Iz suda podsjećaju da je protiv te presude žalbu izjavio branilac optuženog, dok Više državno tužilaštvo u Podgorici nije izjavilo žalbu.

Odbrana traži da sud oslobodi Nišića od optužbi za ubistvo Ćorića

- U postupku odlučivanja o žalbi branioca optuženog, Apelacioni sud je ocijenio da je izreka prvostepene presude jasna i razumljiva i saglasna sa razlozima koje je dao prvostepeni sud, kao i da je prvostepeni sud dao jasne i potpune razlozi o svim bitnim činjenicama, koji su saglasni kako međusobno, tako i sa provedenim dokazima, koje je prvostepeni sud pravilno cijenio i doveo u vezu sa odbranom optuženog. Kako Više državno tužilaštvo nije izjavilo žalbu protiv prvostepene presude, to prvostepena presuda u dijelu odluke o kazni nije mogla biti izmijenjena na štetu optuženog, odnosno na način da se optuženom izrekne eventualno stroža kazna - dodaje se u saopštenju.

Presuda će sa bližim razlozima biće objavljena na internet stranici tog suda, zaključuje se.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 13:37