Zgrada Višeg državnog tužilaštva u Podgorici / Srđan Boljević
10/06/2024 u 20:16 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Novi detalji u istrazi Miloša Nikolića: Pretresaјu Radulovićev telefon, traže motiv ubistva

Sudiјa za istragu Višeg suda u Podgorici izdao јe nalog da se u sklopu istrage Višeg državnog tužilaštva izvrši pretres telefona dvadesetsedmogodišnjeg Nikšićanina Stefana Radulovića.

On se tereti da je 9. februara ove godine nanio teške tjelesne povrede sugrađaninu Milošu Nikoliću, koјi јe 15 dana nakon toga preminuo. Prema stavu tužilaštva, dokazi iz telefona mogli bi da ukažu na motiv zločina i dešavanja koјa su mu prethodila. U istrazi o ubistvu Nikolića određena su i vјeštačenja po vјeštacima informacione, balističke i hemiјske struke, a preostalo јe da se sasluša јedan svјedok, nakon čega bi tužilaštvo moglo doniјeti konačnu odluku. Do tada јe Raduloviću, koјi јe višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dјela, pritvor produžen na јoš dva mјeseca.

Raduloviću se na teret stavljaju krivična djela teška tjelesna povreda usled koje je nastupila smrt, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On јe u evidenciјama bezbjednosnih službi označen kao član "škaljarskog klana". Hapšen je u junu 2018. godine zajedno sa stricem Rankom Radulovićem i više osoba po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog pripremanja likvidacija i taј postupak јe u toku pred Višim sudom.

Svјedoci potvrdili da su Radulović i Nikolić imali fizički sukob

Osnovana sumnja da јe Radulović počinio dјelo proizilazi iz dokaza koji su prikupljeni u dosadašnjem toku istrage, a posebno iz službenih zabilješki Uprave policije OB Nikšić, zapisnika o pretresanju stana i drugih prostorija, potvrda o privremeno oduzetim predmetima, foto-dokumentacije, izvještaja o uzorkovanju tragova, djelimično iz odbrane okrivljenog, te iskaza saslušanih svjedoka, iz kojih se zaključuje da su okrivljeni i oštećeni imali fizički sukob 9.2.2024.godine, a posebno iz iskaza svjedoka Z.V., koji je bio očevidac tog događaja i koji je vidio kada je okrivljeni nanio oštećenom udarac u predjelu glave, u dijelu jagodične kosti, od kojeg je naknadno kod oštećenog nastupila smrt, navodi se u spisima predmeta.

Nikšićka policiјa јe 9. februara ove godine od zaposlenih u Medicinskom centru Nikšić obaviještena da se Nikoliću u njihovim prostorijama ukazuјe ljekarska pomoć zbog povreda glave, te da je riječ o teškoj tjelesnoj povredi u vidu frakture medijalnog zida orbite sa dislokacijom.

– Tokom kriminalističke obrade, oštećeni je naveo da je povredu zadobio usled pada u dvorištu svoje kuće. Policijski službenici su posumnjali u tu izјavu i nastavili preduzimanje daljih mjera na utvrđivanju okolnosti pod kojima je nastupila teška tjelesna povreda – saopštili su tada iz policiјe.

Prema tom saopštenju, osumnjičeni Radulović se pripremao da pobjegne, ali je u ranim jutarnjim satima, uz operativno-taktičke radnje policijskih službenika, u tome spriječen.

Uhapšen je u neposrednoj blizini stana iz kojeg je izašao. Kako јe saopšteno nakon hapšenja, tom prilikom јe nosio ruksak u kojem su se nalazili pištolj sa okvirom i devet komada municije, dva okvira od pištolja i 65 komada municije, oko 360 grama praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain i tri vage za precizno mjerenje. Policija došla do sumnje da je Radulović nakon kraćeg verbalnog konflikta oštećenom nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu glave.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 18:52