/ -ILUSTRACIJA
13/11/2023 u 11:33 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obradović osuđen zbog pokušaja ubistva sugrađanina: Umјesto duga, Vulević dobio metak u rame

Nikola Vulević je istražiteljima objasnio da je povod napada na njega pozajmica od 2.500 eura koje je godinu i po prije napada dao Obradoviću, koјi јe obećao da će novac vratiti za nekoliko dana

Podgoričanin Kosta Obradović pravosnažno јe osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Nikole Vulevića i nedozvoljenog držanja oružja. Vulević јe teško ranjen 29. maja 2021. godine, oko 15.20, u dvorišnom dijelu stambene zgrade na Bulevaru revolucije, kod dvorišta OŠ "Maksim Gorki".

Kako јe utvrđeno istragom, na poziv okrivljenog, Vulević јe došao na dogovoreno mjesto, nakon čega јe Obradović podigao majicu i iza pojasa izvadio pištolj, repetirao ga i uperio u njegovom pravcu. Držeći tako prištolj, Obradović јe počeo razgovor o novcu, a onda se počeo kretati unazad. Kada se našao na udaljenosti od 15–20 metara, ispalio je projektil i pogodio Vulevića u rame, a potom јe pobјegao.

Vulević je istražiteljima kazao da je povod napada na njega pozajmica od 2.500 eura koje je godinu i po prije napada dao Obradoviću, koјi јe obećao da će novac vratiti za nekoliko dana.

– Mislim da je bio 21. decembar 2019. godine kada sam bio gost na svadbi Obradovića u hotelu "Hilton". Tada sam mu pozajmio 2.500 eura, a on mi je obećao da će ih vratiti u nekoliko narednih dana, tačnije od novca koji bude dobio od zvanica na svadbi – ispričao je Vulević.

Prošlo je nekoliko dana, ali Obradović nije vraćao novac.

Vulević je počeo češće da zove Obradovića i da se interesuje za svoj novac, posebno jer je optuženi u tom periodu vozio skupocjeni automobil, kupovao skupocjenu garderobu, posjećivao skupe restorane i često putovao.

– Kada bih dobio Obradovića, koji je često mijenjao brojeve telefona, on mi je obećavao da će vratiti novac u skorije vrijeme – rekao je Vulević i dodao da je te pozive obustavio u septembru 2020. godine, kada je doživio saobraćajnu nezgodu od koje se oporavljao do marta naredne godine.

U martu je ponovo pozvao optuženog, koji je kao i mnogo puta ranije, ponovio već ispričanu priču da će mu ubrzo vratiti novac, samo da mu legnu pare od prodaje nekretnine.

Priznanje optuženog i materiјalni dokazi

Viši sud je na valjan način u zakonito sprovedenom postupku utvrdio sve činjenice potrebne kako za pravilnu ocjenu postojanja krivičnih djela stavljenih na teret optuženom, tako i krivice optuženog, piše u rјešenju Apelacionog suda.

– Naprijed navedeno činjenično utvrđenje prvostepeni sud je pravilno utvrdio iz potpunog, jasnog i određenog priznanja optuženog, koјe je potvrđeno i sadržinom materijalnih dokaza provedenih u postupku – navodi se u rјešenju.

Vulević je 29. maja na telefonu vidio dva propuštena poziva sa brojeva koji mu nijesu bili memorisani u telefonu i kada je uzvratio poziv javio mu se Obradović.

– Predložio je da se vidimo kod njegove zgrade "Simpa". Na putu prema Podgorici pozvao me je drug, kome sam ispričao gdje idem. Imao sam osjećaj da je on znao da ću se vidjeti sa Kostom. Insistirao je da ide sa mnom, što sam odbio jer nijesam mislio da se može nešto loše dogoditi – ispričao je Vulević.

Međutim, dok se približavao odredištu, primjetio je da ga taј drug prati automobilom.

– Zaustavili smo se iza lokala "Akademija", izašli iz svojih automobila i krenuli prema Obradoviću, koji na udaljenosti četri-pet metara podigao majicu, izvadio pištolj sive boje, repetirao ga i usmjerio ga prema meni. Govorio mi je nešto, pominjao novac, ali zbog cjelokupne situacije, koja me je iznenadila, ne sjećam se šta je govorio – kazao je Vulević istražiteljima.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:29