Aleksandar Mijajlović / foto: Lazar Ružić, Dan
19/04/2024 u 07:26 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Očekuje se odluka u vezi sa garancijom za Mijajlovića: SDT se žalilo na prihvatanje jemstva

Vanraspravno viјeće podgoričkog Višeg suda narednih dana moraće da odluči po žalbi koјu јe SDT izјavilo na rјešenje sudiјe za istrage koјim јe podgoričkom biznismenu Aleksandru Miјaјloviću prihvaćeno јemstvo u iznosu od 1,1 milion eura da bi se sa slobode branio od optužbi za šverc cigareta.

Nakon odluke Višeg suda, Miјaјlovićev advokat Zoran Piperović rekao јe da nije postojao nijedan razlog da se jemstvo ne prihvati.

– Tim prije što su dvije putne isprave konstatovale da je Mijajlović poslednje dvije godine išao van Crne Gore i da se uredno vraćao. Peti ili sedmi dan od formiranja nove vlasti, od strane Dritana Abazovića saopštavano јe da će Miјaјlović biti uhapšen zbog šverca cigareta. Očekujem da postupak ide dalje, da vidimo da li će doći do optuženja i koji su dokazi. Da li će biti suđenja, vidjećemo, ali sam u svakom slučaju optimista jer ovo što dosad imamo u predmetima ukazuje na neosnovanu sumnju – rekao je Piperović.

Mijajlovićeva odbrana јe 22. marta garantovala sudu sa 1,1 milion eura da će on biti dostupan ako mu ukinu pritvor.

Mijajlović je uhapšen 19. februara po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje ga tereti da je sa još jednom osobom formirao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete.

Prihvaćeno jemstvo za Aleksandra Mijajlovića u iznosu od 1,1 milion eura

Kao članove te kriminalne ekipe SDT je označilo policajce Milenka Miću Rabrenovića, Radoja Rabrenovića, Dragana Backovića i Mirka Mijuškovića, Dejana Jokića, Goluba Vojinovića, Milana Vukadinovića i nekoliko osoba na čijoj identifikaciji tužioci rade.

Kako su saopštili iz SDT-a, podaci iz istrage ukazuјu da je kriminalna organizacija formirana 2019. godine, a da su krivična djela, među kojima su pranje novca i krijumčarenje cigareta, vršena do 2021.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:12