SJEDNICA ODBORA ZA BEZBJEDNOST I ODBRANU / - SJEDNICA ODBORA ZA BEZBJEDNOST I ODBRANU
27/06/2024 u 11:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbor neće saslušavati Novovića

Kontrolno saslušanje glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića neće biti održano na Odboru za bezbjednost i odbranu.

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu iz redova DPS-a, SD-a i URA predali su u proceduru zahtjev za saslušanje Novovića. Ipak, inicijativa nije prošla, jer za nju nije bilo većine.

- Imajući u vidu sadržaj tekstova na portalu Libertas press u kojima su objavljeni transkripti SKY komunikacije, a iz kojih se može zaključiti da se u Crnoj Gori stvarala mreža za krijumčarenje cigareta, te da se u razgovorima spominju sadašnji i dva bivša premijera smatramo neophodnim da se organizuje saslušanje Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića pred Odborom za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore - pisalo je tada u dopisu članova odbora.

Saslušanju su se protivili poslanici PES, na čelu sa predsjednikom Odbora Miodragom Lakovićem, koji je tvrdio da takva inicijativa nije u skladu sa zakonom.

Protiv su glasali i Boris Bogdanović iz Demokrata i Jovan Vučurović iz Nove srpske demokratije.

Poslanik DNP-a Vladislav Bojović kazao je na sjednici da će podržati inicijativu za kontrolno saslušanje Novovića zarad interesa ukupne javnosti.

-  Javnost ima pravo da zna da li se u Tužilaštvu vrše zloupotrebe položaja - rekao je Bojović.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović takođe je kazao da će podržati inicijativu za saslušanje GST. i dodao kako je to prilika da vide da li se radi o selektivnom ili neselektivnom sprovođenju pravde.

Filip Adžić iz redova URA je poručio da je Novović jedan od najodgovornijih za stanje u državi i, kako kaže, najviše utiče na bezbjednost.

- U ovom slučaju moramo omogućiti građanima da saznaju istinu - rekao je Adžić.

Laković odgovorio Zirojeviću: Odbor nije “na koljenima” zbog odgađanja sjednice

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 11:55