/ SASLUSANJE DEJANA PERUNICICA - IVAN PETROVIC-IPE
29/03/2023 u 12:24 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odloženo suđenje bivšem direktoru ANB-a: U svojstvu oštećenih prisustvovali Krivokapić i Bečić

Na zakazano suđenje došli su svjedoci, oštećeni bivši premijer Zdravko Krivokapić i lider Demokrata Aleksa Bečić, koji se protivio predlogu odbrane da se isključi javnost

Suđenje bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejanu Peruničiću odloženo je  zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

Podsjećamo, protiv njega su  spojena tri optužnice, prema kojima se sumnjiči ta je počinio krivično djelo zloupotreba službenog pložaja.

Ročištu su prisustvovali u svojstvu oštećenog  bivši premijer Zdravko Krivokapić i lider Demokrata Aleksa Bečić, koji se protivio predlogu odbrane da se isključi javnost.

Prije toga, advokat Begović sudu je predložio da se isključi javnost. Međutim, kako je današnje ročište odloženo sudi nije odlučivao o ovom predlogu.

-Iskoristio sam zakonsku mogućnost, imajući u vidu stanje u spisima predmeta i činjenicu da je moj branjenik Dejan Peruničić bio direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, te da u spisima postoji obiman materijal koji se tiče službenih tajni i određenih komunikacija koje su vezane za nacionalnu bezbjednost države Crne Gore. To je jedan od mojih glavnih razloga. Sudije pojedinci koji su ranije započinjali glavne pretrese, prihvatali su takav predlog da se iskljui javnost- kazao je Begović u izjavi za medije.

On je dodao da je vještak  dao "vrlo kvalitetan nalaz u kojem je naveo da Peruničić apsolutno nije procesno sposoban da daje izjavu i prisustvuje suđenju i dao rok od dva mjeseca u kojem je potrebno da se zdravstveno stanje eventualno pokuša ispraviti. Iz tog razloga suđenje je odloženo za dva mjeseca".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:42