Policija, ilustracija / - UP
01/12/2023 u 15:11 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Određen pritvor osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti novinara

Pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao izvršiti krivično djelo kojim prijeti i ima trajati do dalje odluke suda

Krivično vijeće Osnovnog suda u Podgorici odredilo pritvor prema okrivljenom V.R. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu N.M., novinara televizije "Vijesti".

Pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao izvršiti krivično djelo kojim prijeti i ima trajati do dalje odluke suda.

- Rješenjem krivičnog vijeća Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor prema okrivljenom V.R. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema oštećenom N.M., novinaru televizije "Vijesti". Osnovana sumnja proizilazi iz iskaza oštećenog koji je naveo da mu je okrivljeni nakon prvog razgovora u kojem mu je zaprijetio da će mu otkinuti glavu ukoliko objavi priču koja se tiče njegovog poslovanja, istog pozvao kako bi mu ponovo uputio prijetnje, u čemu se, po ocjeni vijeća, ogleda upornost i drskost od strane okrivljenog. Uz činjenicu da je medij u kome je oštećeni zaposlen već ranije negativno izvještavao o okrivljenom i njegovoj firmi, u kom pogledu postoji očigledno nezadovoljstvo okrivljenog ovakvim tekstovima, te da je oštećeni istraživački novinar, to je opravdan i realan strah oštećenog da će okrivljeni ostvariti svoje prijetnje, pa je pritvor okrivljenom određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da izvrši krivično djelo kojim prijeti - navode iz Osnovnog suda.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:18